Kokteli su savršen izbor za novogodišnju noć.
Mnoge od njih je lako pripremiti, jer ne zahtevaju mnogo vremema niti sastojke koje je,teško naći u Srbiji. Za vas smo izdvojili recepte koktela koje možete pripremiti za novogodišnju proslavu.
1. Bola od jabuka
300 gr jabuka, 3 kriške limuna, 2 kašičice šećera, cimet, litar belog vina i 3 dl,mineralne vode.
Priprema:
Jabuke iseći na tanke kriške, složiti u činiju i prekriti kriškama limuna. Sipati cimet,,šećer i vino i ostaviti da stoji u frižideru preko noći. Na kraju dodti,mineralnu.
2. Pina colada
Potrebno je:
50 ml belog ruma, 100 ml soka od ananasa, 25 ml kokos šlaga, mrvljeni led.
Priprema:
Sve sastojke,staviti u električni mikser. Mutiti vrlo malo kratko na najvećoj brzini. Kada,masa postane gusta i jednaka sipati u čašu i dekorisati.
3. Mojito
Potrebno je:
40 ml belog ruma, 10 ml soka od limete, nekoliko listova nane, 4-6 kocki leda, 2,kašičice šećera, mineralna voda, limeta.
Priprema:
U veliku čašu staviti listove nane, dodati 2 kašičice šećera i sipati 10 ml soka,od limete. Čašu popuniti kockama leda i sipati 40 ml ruma, preliti mineralnom,vodom i dobro promešati. Dekorisati kriškom limete.
4. Sex on the Beach
Potrebno je:
Vodka 0,3 dl, liker od breskve 0,3 dl, 3/4 čaše soka od narandže, 3/4 čaše soka od,borovnice.
Priprema:
U čaši sa,pet kocki leda redom sipati sastojke prema recepturi, čašu dopuniti rashlađenim,sokovima i ukrasiti kolutom narandže i limuna.
5. Jesenja berba
Potrebno je:
250 ml belog slatkastog vina, 250 ml soka od pomoranže, 250 ml soka od breskve, 250 ml mineralne vode.
Priprema:
Rub čaše,natrljati limunovim sokom pa umočiti u šećer. U šejkeru pomešati sve sastojke,osim vina i sipati u čašu, dodati vino i staviti kocke leda.
6. Bloody Mary
Potrebno je:
Vodka, Sok od paradajza, limunov sok, sos od paradajza, so i biber.
Priprema:
Vodku, sok od paradajza i limuna pomešati sa sosom od paradjza, promešati i sipati u čašu punu leda. Dodati so i biber i dekorisati.
7. Razigrana sangrija
Potrebno je:
50 g šećera, 4 kašike vode, 2 breskve, 150 ml konjaka, litar crvenog vina, limun i, pomorandža.
Priprema:
Otopiti šećer u vodi na šporetu i sipati vino. Dodati konjak, limun i pomorandžu,iseckanu na kockice. Staviti u frižider oko dva sata da odstoji. Izvaditi iz,frižidera i iscediti limun i pomoranžu pa procediti u drugi sud. Služiti,pola-pola sa kiselom vodom. Pre serviranja dodati i komadiće seckane breskve.