AKTUELNO

Kokteli su savršen izbor za novogodišnju noć.

Mnoge od njih je lako pripremiti, jer ne zahtevaju mnogo vremema niti sastojke koje je,teško naći u Srbiji. Za vas smo izdvojili recepte koktela koje možete pripremiti za novogodišnju proslavu. 

1. Bola od jabuka

300 gr jabuka, 3 kriške limuna, 2 kašičice šećera, cimet, litar belog vina i 3 dl,mineralne vode.

Priprema:

Jabuke iseći na tanke kriške, složiti u činiju i prekriti kriškama limuna. Sipati cimet,,šećer i vino i ostaviti da stoji u frižideru preko noći. Na kraju dodti,mineralnu.

2. Pina colada

Foto: Pixabay.com

Potrebno je:

50 ml belog ruma, 100 ml soka od ananasa, 25 ml kokos šlaga, mrvljeni led.

Priprema:

Sve sastojke,staviti u električni mikser. Mutiti vrlo malo kratko na najvećoj brzini. Kada,masa postane gusta i jednaka sipati u čašu i dekorisati.

3. Mojito

Potrebno je:

Foto: Pixabay.com

 40 ml belog ruma, 10 ml soka od limete, nekoliko listova nane, 4-6 kocki leda, 2,kašičice šećera, mineralna voda, limeta.

Priprema:

 U veliku čašu staviti listove nane, dodati 2 kašičice šećera i sipati 10 ml soka,od limete. Čašu popuniti kockama leda i sipati 40 ml ruma, preliti mineralnom,vodom i dobro promešati. Dekorisati kriškom limete.

4. Sex on the Beach

Potrebno je:

Vodka 0,3 dl, liker od breskve 0,3 dl, 3/4 čaše soka od narandže, 3/4 čaše soka od,borovnice.

Priprema: 

U čaši sa,pet kocki leda redom sipati sastojke prema recepturi, čašu dopuniti rashlađenim,sokovima i ukrasiti kolutom narandže i limuna.

5. Jesenja berba

Foto: Pixabay.com

 Potrebno je:

 250 ml belog slatkastog vina, 250 ml soka od pomoranže, 250 ml soka od breskve, 250 ml mineralne vode.

Priprema:

Rub čaše,natrljati limunovim sokom pa umočiti u šećer. U šejkeru pomešati sve sastojke,osim vina i sipati u čašu, dodati vino i staviti kocke leda.

6. Bloody Mary

Potrebno je:

Vodka, Sok od paradajza, limunov sok, sos od paradajza, so i biber.

Priprema:

Vodku, sok od paradajza i limuna pomešati sa sosom od paradjza, promešati i sipati u čašu punu leda. Dodati so i biber i dekorisati.

7. Razigrana sangrija

Potrebno je:

Foto: Pixabay.com

50 g šećera, 4 kašike vode, 2 breskve, 150 ml konjaka, litar crvenog vina, limun i, pomorandža.

Priprema:

Otopiti šećer u vodi na šporetu i sipati vino. Dodati konjak, limun i pomorandžu,iseckanu na kockice. Staviti u frižider oko dva sata da odstoji. Izvaditi iz,frižidera i iscediti limun i pomoranžu pa procediti u drugi sud. Služiti,pola-pola sa kiselom vodom. Pre serviranja dodati i komadiće seckane breskve.

#kokteli

'