AKTUELNO

Ako vam je potrebno da izgubite kilograme, saznajte kako da to uradite prvenstveno na zdrav način!

Sigurni smo da ste već previše puta koristili neko „sigurno radi“ uputstvo za mršavljenje. Bila to dijeta koja topi sav višak kilograma, ili vežbe koje donose rezultate za samo 10 dana… Bilo šta da je u pitanju, verujemo da vam je toga zaista dosta.

Nešto je od svega što ste isprobali dalo rezultate, nešto, odnosno većina, ipak nije. Ono što želite sigurno nije samo da izgubite kilograme, već kad to činite želite da to,bude na duge staze. Razumemo.

Međutim, mnoga brza rešenja imaju bumerang, odnosno takozvani jo-jo efekat. Kilogrami brzo nestanu, ali se isto tako brzo i vrate. I opet ste na početku.

Zato vam ovde ostavljamo jedno jednostavno uputstvo za mršavljenje. Nisu to nikakve skrivene stvari i trikovi, većinu ovoga znate. Ono što treba da prihvatite jeste da je zaista tako jednostavno i da promena kreće od vas.

AKO ŽELITE DUGOROČNE REZULTATE OVO NEMOJTE DA RADITE: 

SIROMAŠNI OBROCI I IZGLADNJIVANJE

Postoji toliko zdravih načina da izgubite višak kilograma – izgladnjivanje definitivno nije jedan od njih. U potrazi za pravim rešenjem mnogi su se našli u situaciji da redukuju ishranu do te mere da ugroze svoje zdravlje.

Šta se uopšte postiže izgladnjivanjem? Ceo dan mislite na hranu i kako biste nešto pojeli. Gladovanje nije rešenje za mršavljenje. Hrana je gorivo koje je potrebno telu,,i podjednako je važna za fizičko i psihičko zdravlje.

Kada smo gladni naše telo traži nutrijente i trebali bismo tu potrebu da zadovoljimo hranom koja je puna hranljivih materija. Dakle, dokle god birate zdrave namirnice za,zadovoljavanje te potrebe, nemate zbog čega da brinete.

Pa čak i onda kada vam se nešto gricka, postoje zdrave grickalice. Dakle, ne jedete manje da biste izgubili višak kilograma, već jedite pametnije!

Foto: Promo/Abela Pharm

PRESKAKANJE OBROKA

Povezano sa temom gore, izgladnjivanje ili preskakanje nekog od obroka kako biste izgubili kilograme, nije rešenje. Ne doručkujem, ne ručam ili ne večeram da se rešim,viška kilograma – da li ste ikada rekli nešto ovako?

Ukoliko, na primer, preskočite doručak, velika je verovatnoća da ćete kasnije u toku dana imati veću potrebu za slatkišima, grickalicama i hranom koja nije dobra za vaše,zdravlje.

I svaki put kad osetite glad dolazite u iskušenje da je utišate nečim “na brzinu”, a to,uglavnom nikad nije neki zdrav izbor.

MONOTONE DIJETE

Nemojte da nas shvatite pogrešno, mnoge dijete daju rezultate. Međutim, nije svaka dijeta za svakoga i ne biste trebali da se odlučite za neku posebnu dijetu koju je držala,vaša komšinica ili drugarica. Dijetu biste trebali da odredite sa nutricionistom u skladu sa vašim potrebama, životnim navikama i ciljevima i da pratite kakve rezultate vam ona donosi.

Hraniti se zdravo i držati dijetu, nisu iste stvari.

JEDETE HRANU KOJU NE VOLITE

Zašto biste to radili? Da, kelj je izuzetno zdrav, ali ako ne volite kelj, nemojte ga jesti.,Jedite običnu zelenu salatu ako nju više volite.

Da biste uspeli u svojim zdravim namerama i promenama morate sve što radite da i volite. Da biste se pridržavali određene ishrane, potrebno je da nađete zdrave namirnice u kojima uživate i koje volite da spremate i jedete. Nikakve koristi neće biti od toga ako spremate obrok od namirnica koje ne volite.

Foto: Promo/Abela Pharm

Nastavak uskoro sledi…

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

'