Posno i ukusno.
Božićni post je počeo i iako je veoma važno šta stavljate usta tako je važno i šta vam iz usta izlazi. Kako bi vam post prošao u miru, nudimo vam recept po oca Gavrlila.
Ovo je idealno jelo za vreme posta od kojeg ćete pucati od zdravlja:
Sastojci:,
350 g bukovača, 4 krompira, 4 šargarepe, 3 sveže paprike, sveže mleveni paradajz (ili paradajz-pire), so, začini po želji
Priprema:
Iseckati krompir na kriške, šargarepu na kolutove, svežu papriku na krugove, a pečurke bukovače na kocke.
Sve sastojke poređati u vatrostalni ili zemljani sud. Staviti začine po ukusu.Pomešati sveže mleveni paradajz (paradajz-pelat (pire) ili što gušći gusti sok od paradajza) sa vodom i preliti preko povrća tako da povrće ogrezne u sosu.
Peći u rerni dok voda ne ispari.
#Kuvanje
#Recept