Donosimo vam sjajne trikove da vam priprema lazanja ide nikad lakše, a ukus da bude nikad bolji.
Za sos je dovoljna vezica povrća
Mesni sos za lazanje priprema se od jednostavnog, sezonskog korenastog povrća koje možete pronaći u vezici na pijaci. Možete izabrati vezicu od šargarepe, celera i peršuna. Takođe, bitno je da povrće sitno naseckate kako bi se na vreme skuvalo i omekšalo. Na taj način ćete lako pripremiti ostatak sosa.
Domaći listovi za lazanje
Kad si već na pijaci i kupujete povrće, tamo možete pronaći domaće sveže listove za lazanje. Sveže testo se lepše spaja s ostatkom sastojaka, te ga nije potrebno kuvati pre sastavljanja lazanja kao što je to slučaj sa sušenim, kupovnim listovima za lazanje. Testo, naravno, možete pripremiti i sami.
Bešamel
Nemojte da preskočite bešamel niti ga menjate drugim belim sosovima. Jednostavan je za pripremu ako se pažljivo priprema, a jelu daje divnu bogatstvo ukusa i kremastu strukturu. Muškatni oraščić ključan je sastojak dobrog bešamela pa dobro začinite svoj gusti, kremasti sos.
#Recept