AKTUELNO

Evo šta vam je potrebo da biste spremili mafine bez glutena:

¼ šolje integralnog pirinčanog brašna, ½ šolje bademovog brašna, ¼ kašičice sode bikarbone, ¼ šolje cimeta. Pola kašičice soli, 140 grama tamne čokolade, 115 grama putera i tri kašike kakaa, tri jajets, šolja smeđeg šećera i dve kašičice ekstrakta vanile.

PRIPREMA:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh za mafine. U posudi pomešajte pirinčano i bademovo brašno, sodu bikarbonu, so i cimet. U manjoj posudi pomešajte čokoladu i puter i istopite ih na pari. Kada sklonite sa vatre, dodajte i kakao. U većoj posudi, mikserom umutite jaja i šećer, pa dodajte ekstrakt vanile. Postepeno dodajte mešavinu čokolade i putera, mutite oko minut, pa dodajte mešavinu sa brašnom i sve dobro izmešajte. Sipajte smesu u kalup i pecite oko 15 minuta, ostavite da se prohlade pa poslužite.

Autor: Pink.rs