AKTUELNO

Banane su idealno voće za mršavljenje, pošto sadrže minimum masti. Zato umesto omiljenog kolača pojedite ovu voćku i unećete bar 300 kalorija manje.

Banane su idealno voće za mršavljenje, pošto sadrže minimum masti. Zato umesto omiljenog kolača pojedite ovu voćku i unećete bar 300 kalorija manje.

Banane mogu brzo da nas zasite, jer sadrže dosta saharida i pektin, koji u reakciji sa tečnostima u želucu daje dugoročan osećaj sitosti. Ovo voće hrani naše telo kalijumom, magnezijumom i vitaminom E, koji ublažavaju stres i srčane aritmije. Pored ovih dobrih svojstava, banane su vrlo efikasno rešenje za gubljenje kilograma, pošto sadrže minimum masti. Zato umesto omiljenog kolača pojedite bananu i unećete bar 300 kalorija manje.

Svakome ko voli da jede banane i da istražuje nove ukuse, način ishrane koji predlažemo neće teško pasti, a to je prvi uslov da dijeta stvarno bude efikasna.

Foto: Unsplash.com

1. DAN

Doručak: Banana s ovsenim pahuljicamaDve šolje voćnog čaja s medomBanana pomešana sa 20 g ovsenih pahuljica, 10 g oraha, 15 g suvih šljiva i velikom kašikom meda.

Desert: Jedna jabuka ili kivi.

Ručak: Sendvič s paradajz pireomDva parčeta crnog hleba namažite paradajz pireom, dodajte šnit šunke i, ako želite da eksperimentišete, iseckanu bananuUžina: Jogurt s bananomJogurt od obranog mleka pomešan s bananom isečenom na kockice

Večera: Krastavac sa šunkomDva krastavca iseckana na kolutove začinite mlevenom paprikom i uvijte u tanko isečene šnite slanine ili šunke. Pecite u plehu oko 20 minuta. Propasirajte 150 g paradajza i pomešajte sa sokom od limuna, solju, mlevenom paprikom i, ako želite, bananama. Servirajte sa crnim hlebom

2. DAN

Doručak: Domaći voćni jogurt. Dve šolje biljnog čaja s medom i jogurt sa supenom kašikom ovsenih pahuljica, kašikom kukuruznih pahuljica, kašikom suvog grožđa i oraha. Svemu tome dodajte iseckanu jabuku i bananu.

Desert: Banana sa sokom od limunaPropasiranu bananu pomešajte sa sokom od limuna.

Ručak: Teletina i crni hlebTeleću šniclu ispecite na malo ulja i pojedite s parčetom crnog hleba. Posle toga, za desert, pojedite malo proprženu bananu.

Večera: Povrće i bananaKrastavac ili bilo koje povrće pomešajte s jednom isečenom bananom. U drugoj činiji pomešajte sok od četvrtine limuna, kašiku maslinovog ulja, malo karija, so, paradajz i banane. Servirajte sa crnim integralnim hlebom.

Foto: Unsplash.com

3. DAN

Doručak: Musli i zeleni čaj. Dve šolje kafe ili zelenog čaja. Nakon toga pojedite musli sa 4 kašike pšeničnih klica (ima ih u prodavnicama zdrave hrane), 25 g mladog kravljeg sira, 5 kašika mleka, kašikom badema i bananom

Desert: Mala banana

Ručak: Kuvano jajeParče crnog hleba namažite margarinom i preko toga isecite jedno tvrdo kuvano jaje. Servirajte s kiselim krastavcima

Večera: 100 g šunke s renom i kiselim krastavcima. Ovo možete da jedete sa crnim hlebom. Zasladite se jednom bananom

Autor: Pink.rs

#Dijeta

#banane

'