AKTUELNO

Jednostavno i preukusno!

Sastojci (za 4 osobe)

1 hobotnica od 1 kg

250 ml belog vina

2 lista lovora

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

Način pripreme

Dobro operite hobotnicu, pa odsecite pipke pri korenu. Odstranite unutrašnjost.

Stavite 2 l vode sa isečenim crnim lukom i lovorom da provri. Dodajte 250 ml belog vina i so. Posle 20 minuta procedite supu i kuvajte hobotnicu oko 50 minuta na slaboj vatri.

Izvadite hobotnicu da se malo ohladi, pa je iseckajte na komadiće. Ugrejte u teflonskom tiganju tri kašike ulja i pržite 2-3 minuta zgnječeni čen belog luka. Dodajte hobotnicu, paživo promešajte, posolite, pobiberite i ostavite na vatri 5 minuta.

Izručite hobotnicu na veliki tanjir, začinite balsamskim sirćetom, promešajte i servirajte.

Vreme pripreme: 60 minuta

#Hobotnica

#Recept

'