AKTUELNO

Prste da poližete!

Torta od pasulja je svakako neuobičajena, ali nemojte suditi po njenom nazivu jer svi koji su je probali kažu da je preukusna. Recept takođe nije previše zahtevan, pa evo kako možete napraviti jednu od tradicionalnih torti.

Priprema:

Kuvati pola kilograma krupnog belog pasulja, a za vreme kuvanja promeniti dve do tri vode. Mekan pasulj ocediti od vode i propasirati.

Zasebno umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, dodati 1 vanilin šećer i mutiti sve 30 minuta.

Zatim dodati propasirani pasulj, 2 male kašike mrvica od biskvita i najzad tvrdo ulupan sneg od 6 belanaca.

Kalup za tortu premazati maslacem, posuti brašnom, sipati smesu u kalup i peći u rerni.

Pečeno testo preseći na pola i premazati umućenom slatkom pavlakom.

Od pavlake ostaviti jedan deo, pa tortu ukrasiti i spolja.

Ostaviti je u frižideru nekoliko sati i poslužiti.

#Recept

#Torta

#pasulj

'