AKTUELNO

Korišćenje seksualnih igračaka kako biste zadovoljili sami svoje potrebe nije strana stvar.

Samozadovoljavanje je i dalje tabu, a istraživanje koje je objavio 2017. Lovehoney otkrilo je da seksi igračke mogu da povećaju trajanje ženskog orgazma za čak 17 odsto, pa ko to ne bi poželeo?

Problem nastaje onda kada se okrenete neuobičajnim pomagalima za seks jer mogu da budu opasne po zdravlje vaših genitalija.

Doktori su do sada upozoravali na brojne zdravstvene neprijatnosti koje mogu da se dese ako se samozadovoljavate sa predmetima koji nisu namenjeni za to.

Pre nekoliko meseci strani mediji su prenosili upozorenja doktora da se u vaginu ne stavlja led, odnosno sladoled jer su na taj način žene pokušavale da se rashlade tokom toplotnog talasa.

Britanski portal metro piše o slučaju žene koja je priznala da se dugo samozadovoljavala električnom četkicom za zube i u tome nije bila jedina.

Foto: Unsplash.com

- Korišćenje bilo koje sprave koja nije namenjena za masturbaciju nosi sa sobom određene rizike. Čak i seksi igračke koje nisu detaljno oprane mogu da dovedu do genitalne i urinarne infekcije, kaže dr Dajan Gal.

- Konkretno, električna četkica može da vam nanese više štete nego koristi. Vibrirajuće dlačice sa četkice mogu da oštete i povrede tkivo vagine i vulve i tako prouzrokuju upalu. Ranice koje nastanu omogućavaju bakterijama da dospeju u vaš organizam i krvotok. Još ako za to koristite četkicu koja je korišćena izlažete telo još većem riziku od bakterija, upozorila je doktorka.

#Seks

#četkica za zube

'