U ovoj dijeti glavne namirnice su pomorandže i jaja, koje je važno uzimati u tačnom redosledu.
Jelovnik koji uključuje velike količine vitamina C, namenjen je gojaznima i osobama koje imaju problema sa probavom. Na ovaj način, kilogrami se gube, varenje se poboljšava, dok se istovremeno jača imunitet.
U ovoj dijeti glavne namirnice su pomorandže i jaja, koje je važno uzimati u tačnom redosledu. Hranu nemojte previše soliti, jer so veže vodu u telu. Meso i kuvano povrće možete začiniti sušenim začinima od povrća, a tokom ovog režima ishrane alkohol se mora izbegavati.
Pošto se za vreme upražnjavanja dijete unosi manje ugljenih hidrata smanjuje se mišićna masa, potrebna je fizička aktivnost. To može biti fitnes, trčanje, biciklizam, plivanje ili jednostavno hodanje.
Za pet dana, može da se izgubi od dva i po do pet kilograma. Važno je da se nakon tog perioda napravi pauza i jede uobičajeno, ali umereno. Nakon prestanka dijete, dovoljno je da se svakog ponedeljka pridržavate jelovnika.
Dijeta je dosta restriktivna i zato pre nego što se odlučite za njenu primenu, konsultujte se sa nutricionistom i lekarom. Ako nemate previše suvišnih kilograma, onda pribegnite nekoj drugoj dijeti ili je upražnjavajte po nešto blažem, vašem organizmu, prilagođenom receptu.
PRVI DAN - Doručak: pomorandža, kruška, breskva, lubenica ili dinja, dva dvopeka, šoljica kafe ili čaja bez šećera
Ručak: pomorandža, kuvano jaje, kiselo mleko ili jogurt
Večera: dva paradajza ili dva decilitra pirea od paradajza, dva kuvana jaja, mala glavica zelene salate, ili krastavac, dva dvopeka.
DRUGI DAN - Doručak: Isti kao juče
Ručak: pomorandža, jaje, kiselo mleko, dva dvopeka
Večera: 125 g dinstane mlevene govedine sa paradajzom, dvopek, šoljica čaja ili kafe
TREĆI DAN - Doručak: pomorandža, dva dvopeka, šoljica kafe ili čaja bez šećera
Ručak: pomorandža, kuvano jaje, kiselo mleko, manja glavica salate
Večera: 125 g mesa, pomorandža, dvopek, šoljica kafe ili čaja
ČETVRTI DAN - Doručak: pomorandža, dva dvopeka, šoljica kafe ili čaja bez šećera
Ručak: 125 g svežeg kravljeg sira s malo mlečne masti, paradajz, dvopek
Večera: 125 g mlevenog mesa dinstanog sa dva paradajza ili dva decilitra pirea od paradajza, jabuka, dvopek
PETI DAN - Doručak: dvopek i kafa
Ručak: 200 g barenog mesa ili ribe, paradajz, dvopek
Večera: 500 g kuvanog povrća (šargarepa, grašak, krompir,), jaje, paradajz.