AKTUELNO

Ako je ovo i vaš slučaj, saznajte kako i to stanje može uspešno da se promeni.

Idealna figura, to je to, odlučili ste, krećete ka svom cilju. To je jedna od vaših odluka na spisku promena za dobar ulazak u 2020 godinu. Izbacujete slatkiše, krećete zdravo da se hranite, uplatili ste teretanu, ali… broj na vagi ni da mrdne.

Zapravo, možda se nekima i pomerio, ali na onu stranu na koju nisu želeli. ŠTA?! Vaga pokazuje više kilograma nego ranije.

Zašto? Kako je to moguće?

Imate osećaj da koliko god se trudite višak kilograma ne planira uskoro da vas napusti, a idealna figura vam se čini tako daleko.

Ova situacija ne samo da je frustrirajuća, već je i demotivišuća.

Ništa vam ne preostaje drugo nego da odustanete?

Sačekajte, ne odustajte baš tako lako, kilogrami jesu možda uporni ali budite i vi, jer odustajanje nije opcija. Postoji još nekoliko važnih faktora na koje biste trebali da obratite pažnju, ako plan mršavljenja ne ide kako ste zamislili.

VI SAMO MISLITE DA JEDETE ZDRAVO

Svima je već jasno da su promene u ishrani prvi stepenik kada je zdravo mršavljenje u pitanju. I naravno, to ste promenili, izbacili ste slatkiše i napunili kuhinju novim „super zdravim“ namirnicama. A da li je to zaista tako?

Odgovorite nam na sledeća pitanja:

1. Da li jedete kupovnu granolu i pahuljice za doručak?

2. Da li jedete zdrave energetske pločice i čokoladice?

3. Proizvode sa niskim sadržajem masti?

4. Prerađenu hranu

5. A prženu hranu?

6. Ne jedete povrće svakodnevno?

7. Ne jedete sirovu hranu?

8. Često jedete u restoranima?

9. Preskačete obroke?

Foto: Unsplash.com

Ako je DA odgovor na samo jedno pitanje, već činite veliku grešku, a sigurni smo da je i više od jednog odgovora potvrdno. Međutim, niste vi krivi, već industrija hrane koja želi da vas uveri da se hranite zdravo, iako to ne činite. Kako biste izbegli ove greške i nepotreban prekomeran unos kalorija i šećera u toku dana, potrebno je malo edukacije.

Obratite pažnju na nalepnice na proizvodima na kojima je jasno istaknut sastav. Bićete iznenađeni koliko jedna „zdrava“ granola može da sadrži šećera. Za bolju organizaciju ishrane dobro bi vam došao plan ishrane osmišljen od strane lekara nutricioniste. Jedan takav plan možete dobiti upravo uz bilo koji Herbafast proizvod.

JEDETE VIŠE NEGO ŠTO MOŽETE DA SAGORITE

Zdrava hrana je zdrava hrana i ne može biti loša za vas, zar ne? Ali, ako jedete mnogo više nego što vam je zapravo potrebno u toku dana, nećete izgubiti kilograme. Jednostavno je, kalorijski deficit = mršavljenje, kalorijski suficit = gojenje.

E sad, kako da znate da li se to dešava i da li je vaša idelna figura ugrožena? Pa, koliko god ne volite brojanje kalorija, možda bi u ovom slučaju mogli pokušati da ih prebrojite, bar nekoliko dana i da vidite šta ćete dobiti od rezultata.

Takođe kalorijski unos nije isti za muškarce i žene, zavisi i od fizičke aktivnosti u toku dana, nije isti za one koji treniraju 5x nedeljno i za one koji ne treniraju. Kalorijski unos je individualan i oko ovoga bi možda bilo najbolje da se posavetujete sa nutricionistom koji će na osnovu vaše kilaže, životnih navika, težine koju želite da izgubite, izračunati koji kalorijski unos u toku dana bi vama odgovarao. Kasnije sa ovom smernicom možete sami da nastavite.

Foto: Unsplash.com

TEGOVI GORE – MASTI DOLE

Možete smršati i bez vežbanja, ali ako se odlučite uvećati taj gubitak kilograma i izgraditi mišićnu masu, budite spremni da za idealnu figuru morate dodatno da se potrudite.

Tutorijal na youtube-u “10 minuta vežbanja za trbušnjake” neće uraditi posao. Naravno, ako je to jedino za šta imate vremena, bolje išta nego ništa. Ali mišićav i izvajan stomak ne možete da očekujete.

Pravi način da skinete masnoću sa tela i izgubite te suvišne kilograme je polako i postepeno sagorevanje masti sa celog tela pravilnim kardio i treningom snage.

Istina je da ne treba uvek taj trening da traje satima u teretani, a znate li zašto? Nije važno koliko dugo radite trening ako dajete 100% sebe.

Evo predloga – počnite vežbati 30-40 minuta dnevno, ali dajte sve od sebe i budite iskreni prema sebi da je bilo tako.

Nastavak sledi…

Autor: Pink.rs

#Dijeta

#Zdravlje

'