AKTUELNO

Dokazano je da sedenje na pilates lopti, tokom jednog radnog dana može da sagori čak 360 kalorija! Osim toga, sedenje na ovoj velikoj lopti dobro je i za pravilno držanje tela.

AKO ste prinuđeni da veći deo dana provedete sedeći, to ne znači da morate da budete sasvim neaktivni. Dokazano je da sedenje na pilates lopti, koje zahteva stalno balansiranje, tokom jednog radnog dana može da sagori čak 360 kalorija! Osim toga, sedenje na ovoj velikoj lopti dobro je i za pravilno držanje tela, bolju ravnotežu i veću čvrstinu mišića.

Sedenjem na pilates lopti telo stalno menja položaj, što je dobro za jačanje mišića, poboljšanje koncentracije i cirkulaciju.

Po završetku radnog dana, veliku loptu možete da iskoristite da uradite nekoliko laganih vežbi.

Relaksacija - Lezite na loptu i kotrljajte se sve dok vam leđa ne budu u potpunosti na lopti. Opustite bokove i glavu, a ruke neka lagano padnu sa strane. Zadržite se u položaju dok izbrojite do pet.

Istezanje - Raskoračni stav, nagnite se napred. Ruke su ispružene, a dlanovi na lopti. Kotrljajte je u jednu pa u drugu stranu gurajući grudi prema podu, istegnite leđa i tetive. Zadržite se u položaju pet udisaja.

Balansiranje - Podignite desnu nogu, a levu ispružite iza i podignite loptu iznad glave. Polako spuštajte loptu na pod i podižite nogu zbog ravnoteže. Malo otkotrljajte loptu da biste što više izdužili telo. Zadržite se u položaju pet sekundi pa promenite stranu.

Ispravljanje leđa - Sedite na loptu i raširite noge. Oslonite laktove na kolena, opustite se i istegnite. Za bolji efekat lagano gurajte kolena laktovima. Zadržite se u položaju dok izbrojite do pet.

Jačanje nogu - Sedite na loptu, stopala su u širini kukova. Ispružite ruke ispred sebe da biste lakše održavali ravnotežu. Polagano uz udah ispružite desnu nogu, a s izdahom je polagano spustite. Ponovite i drugom nogom i nastavite da vežbate naizmenično. Vežbu ponovite pet puta sa svakom nogom.

#lopta

#pilates

#vežbanje

'