AKTUELNO

Vreme je kratkih jesenjih putovanja koja služe tome da se pregura do nekog značajnijeg odmora. Ali kako odlučiti kuda otići? Najbolji način za to su verovatno iskustva drugih, na osnovu kojih može najbolje da se odluči gde treba provesti produženi vikend.

Čitaoci britanskog portala su ocenjivali putovanja po Evropi na osnovu kulturno-istorijske ponude, kao i ponude smeštaja, hrane i pića, dostupnosti kupovine, prevoza, ali i odnosa onoga što su dobili za plaćenu cenu.

Foto: Pixabay.com

Ono što se posetiocima Krakova ne sviđa jeste nedostupnost malo daljih atrakcija, pa su taj segment ocenili jednom zvezdicom manje, a šoping je ostao bez dve zvezdice.

Foto: Pixabay.com

Posetioci su bili zadovoljni veoma pristupačnim cenama hrane i pića, a kao nezaobilaznu aktivnost navode posetu Aušvicu, kako bi se na taj način bolje upoznali sa istorijom i stradanjem naroda.

Foto: Pixabay.com

Drugi grad na listi je Sevilja, a posetioci imaju iste zamerke kao i za Krakov, s tim da smatraju da su platii više nego što su dobili, ali su zato bili oduševljeni dvorcem Alkazar.

Foto: Pixabay.com

Čitaoci portala "Which" smatraju da ni Valensija ne daje "onoliko koliko uzima". Ovaj grad našao se na trećem mestu, a turistima u ovom gradu nije odgovarao ni smeštaj, ni hrana, a ni kulturno-istorijska ponuda.

Foto: Pixabay.com

Među prvih 10 našli su se i Berlin, Amsterdam, Budimpešta, Minhen, Venecija, Bordo i Lisabon. A među najgorih deset čitaoci su svrstali Alikante, Milano, Brisel, Rejkjavik, Palma de Majorku, Napulj, Dubrovnik, Dablin, Keln i Valetu.

Foto: Pixabay.com

#Putovanja

#Turizam

'