Odličan savet kako se ova vod može iskoristiti.
Svaki put kada skuvate testeninu, sigurno odmah prospete vodu u kojoj se krčkala, jer vam je običan višak.
Međutim, baš ona, takva - polumasna i zlatne boje koju poprimi, naziva se tečnim zlatom. I veoma je ukusna i upotrebljiva. Vešti kuvari to znaju, jer računaju da će ta voda, pošto se testenina skuva, postati bogata skrobom. A on joj daje na ukusu, mirisu i izgledu.
Možete da uzmete nekoliko kašika tečnosti i pomešate je sa sosom, koji će dobiti svilenkastu teksturu i biće ukusniji. Dobro se kombinuje i sa gulašima, supama, čorbama i rižotom, jer svemu daje poseban šmek.
Da biste je uvek imali na raspologanju, najbolje je da je zamrznete u posudama za led, pa je odmrzavajte po potrebi. Ne zaboravite da vodite računa o postupku samog kuvanja testenine, kako bi ukus bio pravi. Ne sme da se stavi ni u previše ni u premalo vode, nego samo u onoliko koliko je potrebno da je prekrije.
S.A.
#Kuvanje
#Savet
#Voda
#Špagete