AKTUELNO

Nije mogla da izađe iz kuće u prvim danima menstruacije iz straha da je iza sebe ostavljati krvav trag.

Zbog obilnih menstruacija, Britanka Pejdž Fašoni je bila prinuđena da pronađe praktičnije rešenje od uložaka i tamnopa. Izumela je gaćice za "one dane"!

Usled obilnog krvarenja tokom ciklusa, kvalitet života ove 26-godišnje Britanke bio je ozbiljno narušen. Nije mogla da izađe iz kuće u prvim danima menstruacije iz straha da je iza sebe ostavljati krvav trag. Ni ulošci ni tamponi nisu mogli da je zaštite. Zato je izumela specijalni donji veš, gaćice koje se mogu nositi umesto tampona, uložaka ili čašica za vreme ciklusa.

- Postajala sam sve više frustrirana zbog obilnih krvarenja - rekla je Pejdž.

Bacila se na istraživanje i došla na ideju da napravi gaćice koje će upijati krv.

Na njima je ugrađen super upijajući uložak zbog kojeg se mogu nositi i do 12 sati. Imaju sposobnost upijanja poput četiri tampona. Napravljene su od četveroslojne tehnologije koja štiti i kod najjačih krvarenja. Prvi sloj je mekani gornji sloj koji uklanja vlagu održavajući intimno područje svežim i suvim.

Drugi je super upijajući sloj i testiran je tako da lako može da apsorbuje količninu tečnosti kao i 4 tampona, a treći sloj je nepropustljiv, to je barijera koja sprečava curenje i mrlje, a gaćice ostaju istovremeno nosive i bez znoja.

Ove gaćice mogu se nositi kao i sav normalan donji veš, a peru se tako da se najpre isperu dok voda ne bude bistra, a zatim se peru veš mašini na 30 do 40 stepeni.

Što se tiče zaštite od bakterija, Pejdž ističe da zaštitni uložak poseduje antimikrobna i antibakterijska svojstva zbog načina na koji se krv blokira i sprečava dalji rast mikroba, tako da se u svakom trenutku nošenja osećate sveže.

#Žena

'