Ako volite urmašice uz kafu kao desert posle ručka i za iznenadne goste, predlažemo da napravite urmašice sa čokoladom.
Sastojci za testo:
brašno 300 g, ulje 100 ml, voda 450 ml, so malo, prašak za pecivo 1 kesica, 4 jajeta
Za sirup:
šećer 700 g, voda 700 ml, 1 limun
Kako pripremiti:
Vodu, ulje i malo soli (na vrh kašiice) staviti da provri. Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo, izmešati. Kad se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati varjačom. Smesu sipati u špric, pa istiskivati tulumbe u pleh, obložen papirom za pečenje.
Peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Smanjivati temperaturu (do 150 stepeni), ali u toku pečenja ne otvarati rernu.
Pečene tulumbe poređati u pleh i zaliti sirupom.
Sirup: Šećer i vodu kuvati, kad provri, još 10-ak minuta. Dodati i sok od jednog limuna. Tople tulumbe preliti toplim sirupom. Ostaviti da upiju i da se ohlade.
Uživajte!
#Recept