AKTUELNO

Ogledala kao neizostavan detalj svakog prostora: Sve prisutnija su 'starinska', velika, elipsasta ili pravougaona, koja stoje na sopstvenim nogarama, od drveta, metala, kovanog gvožđa

Od trenutka kad, u ranom detinjstvu, prvi put ugledamo svoj odraz u ogledalu, shvativši da smo to baš mi, a ne neko drugi, ne prođe dan a da, makar i u prolazu, ne virnemo u ovu "živu sliku" sopstvene ličnosti. Malo zbog radoznalosti, malo zbog samopotvrđivanja.

Prošlo je, međutim, vreme u kom je ovaj predmet imao isključivo upotrebnu ulogu. Danas ima i dekorativnu, i neizostavni je detalj svakog životnog prostora. Da bi se ogledalo što bolje uklopilo u vaš enterijer, morate pažljivo da birate njegov oblik, veličinu i poziciju na kojoj će se nalaziti.

Neretko, ono može biti samostalan detalj koji dominira zidom na kojem je, poput jednostavnog, okruglog, oko kog su naslikani stilizovani sunčevi zraci. Ako je nameštaj ispod njega jednostavne forme, u zemljanim tonovima, vašoj dnevnoj sobi dovoljna je samo još jedna pojedinost da bi izgledala savršeno, bilo da je to lampa, stočić, zavesa.

Zid možete i da "uramite" ogledalom - drvenim stranicama uokvirite zid, od ivice do ivice, a unutrašnjost tog prostora potpuno neka pokriva ogledalo.

#Dom

#Kuća

'