AKTUELNO

Miriski domaće kuhinje na sve strane.

Ukoliko ste ljubitelj hleba, testa uopšte, verovatno ste čuli za poznatu pekaru u Parizu koja svoj hleb šalje i FedEx-om. Poilane pekara (Poilâne) čuvenog majstora Pijera ( 1932. osnovana), koji je ostao upamćen po svom kiselom testu, toliko je poznata da ukus ovog nadasve zanimljivog testa, žele ljudi širom sveta.

Njegova unuka Apolonija nakon završetka studija na Hardvardu, uspešno vodi porodični posao, pa je čak objavila i knjigu sa receptima njenog dede.

Kada su je upitali koja je to tajna dobro spremljenog testa, rekla je da ne postoji ništa specijalno što se krije iza umeća dobro spremljenog hleba, sem da se ne treba plašiti previše lepljivog testa, te upravo zato ne treba dodavati puno brašna tokom mešnje.

"Ono što morate uneti u svaki zamah vaše ruke, pored brašna i kvasca, jeste vaša duša", rekla je Apolonija u i intervjuu za "Vogue".

Kako da vaše testo bude napravljeno po ukusu vas i vaših najlimijih pročitajte upravo ovde.

Sastojci:

1 kg brašna, 1 kockica kvasca, 500 ml vode, 1 kašika ulja, 2 kašičice soli, 1 kašičica šećera (za kvasac)

Priprema:

U šolju mlake vode saspite kvasac, promešajte i sačejakte nekoliko minuta da kvasac nadođe.

Zamesiti testo od datih namirnica pa ga ostaviti da odmara pola sata.

Zatim testo podeliti na dve lopte, ponovo ga dobro izmesite, i pustite da odmara 20 minuta.

Veknice ponovo izmesite, stavite u pleh i pecite na 200 C oko 30 minuta.

#kuvar

'