AKTUELNO

Ova supa se kuva sa kvalitetnim delovima piletine, koje kasnije možete iskoristiti za ćufte ili pilav!

Sastojci:

2 pileća bataka sa zabatcima, 2 veće šargarepe, 1 paškanat, 1 peršun, 1 mali crni luk, 1 kašika suvog začina, 1/2 kašičice šećera prstohvat soli, za knedle: 1 jaje prstohvat soli i peršuna 5 – 6 kašika griza

Priprema:

Batake oprati pa staviti u hladnu vodu. Dodati očišćenu šargarepu, peršun i paškanat, dodati crni luk i suvi začin, pa staviti na jaču vatru da provri.

Kad provri, skinuti penu pa smanjiti na srednju vatru da se lagnao sve kuva. Kada su i meso i šargarepa skuvani procediti, pa šargarepu vratiti celu ili iseckati.

Ulupati jaje pa dodati griz so i peršun, a u supu dodati so i šećer pa sačekati da provri. Vaditi malom kašičicom knedle i spuštati u supu. Ostaviti da lagano vri 5 minuta pa isključiti.

#Supa

'