Ovi kolačići vam neće oduzeti mnogo vremena, a vaš partner će se oduševiti.
Za Dan zaljubljenih neizostavni su kolačići i to pre svega oni čokoladni. Ako nemate ideju šta danas da pripremite svojoj voljenoj osobi, Pink.rs je izdvojio za vas tri vrlo jednostavna recepta za vrlo ukusne poslastice.
Jagodice u čokoladi
Sastojci:
450 grama mlečne čokolade, dve kašike putera, 450 grama jagoda
Priprema
Čačkalicom ubodite jagodu pri vrhu. Na pari rastopite komadiće čokolade sa puterom i mešajte dok ne dobijete glatku masu. Držite jagodu na čačkalici i umočite u mešavinu čokolade i maslaca. Okrenite jagodu na gore da čokolada prelije jagodu. Uzmite parče stiropora i ubodite čačkalicu sa jagodom da se čokolada ohladi i stegne.
Čokoladni mafini
Sastojci:
Četiri jaja, 100 grama šećera, dve kašike brašna, 150 grama čokolade za kuvanje, 100 grama putera
Priprema:
Puter i čokoladu istopite na pari, u posebnoj činiji umutite mikserom belanca, a zatim i žumanca sa šećerom pa sjedinite mase sipajući umućena žumanca u umućena belanca.
Dodajte brašno i lagano promešajte. U ovu masu na kraju dodajte istopljenu čokoladu sa puterom.
Smesu sipajte u podmazane kalupe i pecite deset minuta na 220 stepeni.
Čokoladne praline
Sastojci:
250 grama čokolade za kuvanje, 50 grama otopljenog putera, 50 grama krema od lešnika, 80 grama šećera u prahu, kašika instant kafe, 50 mililitara vinjaka. Za preliv je potrebno 100 grama mlečne čokolade
Priprema:
Umutite puter penasto, dodajte krem od lešnika i šećer u prahu i nastavite da mutite dok se masa ne sjedini. Čokoladu rastopite na pari pa je pomešajte sa kafom i vinjakom. Umućenu smesu dodajte smesi sa puterom. Napunite špric i istiskajte male komade na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite praline da se potpuno ohlade, pa ih premažite glazurom od čokolade.
I. P.