AKTUELNO

Kako da pripremite ovaj ukusni dodatak uz glavno jelo...

Batat ili poznatije slatki krompir je jedna od popularnijih namirnica koja se u poslednjih nekoliko godina sve češće koristi u pripremanju različitih obroka. Ono što ga čini posebnim jeste činjenica da je zdraviji od običnog krompira, ali i njegov slatki ukus koji je nezaboravn.

Danas ćemo vam predstaviti jedan laki recept koji će vam dati drugačiju ideju za pripremanje slatkog krompira. Verujemo da će vam se dopasti!

Sastojci: 3 slatka krompira, 1 kašika osušenog ruzmarina, 1 mala kašika soli, 1 mala kašika bibera, iseckani sveži peršun za dekoraciju

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Krompir isecite tako što ćete prvo odstraniti vrh i kraj, zatim isecite na pola, na četvrtine, pa sitnije tako da dobijete kocke nepravilnog oblika. Možete i seći kako vama najviše odgovara, bitno je da komadi ne budu previše veliki, ali ni mali.

Sve stavite na pleh, pa preko dodajte ulje, ruzmarin, so i biber. Izmešajte da se dodaci ravnomerno rasporede. Pecite oko 40 minuta, odnosno dok krompir ne postane mekan i braon po ivicama. Izvadite iz rerne i sačekajte da se malo ohladi. Dekorišite peršunom.

#krompir

'