AKTUELNO

Neke navike kada je reč o šminkanju, mogu licu da dodaju nekoliko godina više!

Svako životno doba ima određena pravila kojima bismo trebali da se vodimo. Način šminkanja u 20-im i 40-im godinama se zantno razlikuje. Kada je koža mlada ona može da podnese sve stilove i tehnike šminkanja. Kako stari tako biste trebali da budete oprezniji kada je način nanošenja šminke u pitanju.

Ove greške ne pravite kako biste izbegli rizik da izgledate starije i umornije:

Previše tamna nijansa karmina

Sa godima usne gube volumen i postaju tanja, a ukoiko nanesete tamnu nijansu karmina, ona će izgledati još sitnije. Ukoliko nemožte nikako da se odreknete tamnih nijansi, savet je da one nikako ne budu mat, jer će one dodatno naglasiti sitne bore koje se javljaju oko usana.

Odabir pogrešne nijanse pudera

Previše svetla ili tamna nijansa će učiniti da lice deluje umorno. Pravilan izbor je ključan za dobar izgled.

Korekcija obrva

Vremenom obrve postaju retke, pogotovo ako ste ih previše čupali. Dodajte im definiciju olovkom ili senkom kako biste uokvirili i istakli oko.

Nanosite rumenilo na pogrešne delove lica

Nanošenje rumenila samo na jagodice daće licu neprirodan izled. Ono se pravilno nanosi tako što se nanese malo dalje od samih jagodica. Ovakav način će istovremeno 'izvući' lice i pružiti svež izgled

Crnom olovkom uokvirujete oči

Kad naneste crnu olovku ispod očiju one deluju vizuelno sitnije, a to ni malo provlačno ne izgleda. Pravilo je da se olovka nanosi na gornje kapke, ali vodite računa da ne preterate. Ukoliko iscrtate previše debelu liniju, oči mogu da deluju umorno.

Težak puder

Debeli sloj tečnog pudera će samo istaći bore na licu.

Tamna boja rumenila

Svetlije nijanse daju svežinu licu, dok će tamnije nijanse da doprinesu umornom izgledu i dodati vam nekoliko godina.

Korišćenje pudera u prahu

Previše pudera u prahu može da istakne bore i sve nepravilnosti na licu. Osim toga previše kamenog pudera će umrtviti lice i ono će delovati umorno i dehidrirano.

Masne i senke sa šljokicama

Ma koliko delovale zanimljivo, masne senke nikako nisu dobar izbor. One će se vrlo brzo uvuću u sve nabore oko očiju i učiniti da delujete dosta starije.

Loše konturisanje lica

Ukoliko napravite previše oštre konture na licu ono će u trenu delovati ozbiljnije, a samim tim i starije.

#šminka

'