AKTUELNO

Na planeti postoji mnogo destinacija koja mame dah svima koji ih posete, ovo su samo neke od njih.

Kostarika

Bukvalni prevod naziva zemlje je "bogata obala". Zapravo, država Centralne Amerike podseća na raj - dva okeana, neistražene džungle, ogromni vodopadi i neobične boje šumskih pejzaža. Ako više volite eko-turizam, Kostarika je idealna opcija.

Slovenija

Biser Balkanskog poluostrva i naslednica Austro-Ugarske i Italije, ova zemlja kombinuje alpske vrhove, planinska jezera i sjajnu obalu. Kuhinja je vrlo lagana i puna svežeg povrća, voća i ribe, jezik je razumljiv, a ljudi su veoma prijateljski nastrojeni. Savetujemo vam da obavezno posetite Bledsko jezero - mesto neverovatne lepote. Kristalno bistra voda, svež planinski vazduh, večera sa živopisnim pogledom - preporučujemo!

Azerbejdžan

Ovo je sigurno najegzotičnija zemlja sa orijentalnim gostoprimstvom. Baku kombinuje sjajne nebodere i drevnu arhitekturu. Vredno je posetiti i druge gradove Azerbejdžana. Za odmor, Lankaran je pogodan sa crnim plažama i toplim izvorima. Mešavina Evrope i Azije će vas sigurno osvojiti!

Laos

Da li ste bili na Tajlandu i Vijetnamu i želite nešto slično, ali novo? Laos je savršeno mesto za vas. Uprkos odsustvu mora, ova mala država biće više od zanimljivog izbora. Drevni budistički hramovi, vodopadi i planine će odgovarati kako za aktivni turizam, tako i za vežbanje joge na otvorenom. Od hrane preporučujemo da probate egzotično voće sa pirinčem.

Grenland

"Zelena zemlja" je zapravo ledeno ostrvo, koje se nalazi u blizini Severne Amerike. Ako vam se ne sviđa toplota, volećete Grenland - ovde je hladno čak i tokom leta. Lokalna kuhinja je jedinstvena – delikates iz Grenlanda koji morate probati je jelensko mleko. Jedinstveni ledeni predeli vas čekaju!

Kazahstan

Zemlja smeštena južno od Rusije brzo se razvijala nakon kolapsa SSSR-a. Ovde se možete opustiti u aktivnostima na otvorenom, a ljubitelji kupovine će biti očarani. Almati je lokalni Menheten, grad sa ogromnim neboderima i sjajnim buticima. Za odmor na plaži, Kaspijska obala Aktau je pogodna. Ako je vaša strast planinarenje, u planinama Tjen Šan naći ćete puteve različite složenosti i dužine.

Uzbekistan

Još jedna bivša republika SSSR-a, mala istočna država postaje sve popularnija destinacija za putovanje. Najbolje vreme za putovanje je mart. Postoje ture koje organizuju posete bazarima. Tepihe, mirisne začine i zrelo voće će vam ponuditi mnogi ljubazni prodavci.

#Putovanja

'