AKTUELNO

Razmislite da li vam je zaista takva veza neophodna? Zašto ne ostavite muškaraca koji vas vara?

On je stalno vara, ali nikad se ne odlučuje da je ostavi. Žena takvog muškarca oseća ogromnu bol i ozlojađenost. Ne može da se bori, jer nema snage. Međutim u njoj postoji jedan osećaj koji taj prevarant nije uništio, a taj osećaj se zove - nada. Ta ista nada joj kaže: Verotavtno te mnogo voli i zato ne odlazi zauvek. Ti si važnija od nje i one pre nje...

Muž vas vara, ali vi ostajete zajedno

Žena takvog muškarca ili se potpuno preda ponoru i muževljevoj izdaji, ili se trudi da bude bolja od te druge žene... Ona ide protiv svojih vrednosti, verovanja, prirode i osećanja, a sve u nadi da će ga ponovo "vratiti" sebi i porodici....

Postoje tri razloga zašto supruga trpi muža prevaranta:

1. Kad je bila mala, neko joj je rekao da je ljubav patnja. Da se za ljubav večno moraš boriti. Ona je odrasla, ali ta priča je ostala urezana u njenoj memoriji. Zato ona svaki dan pati, jer smatra da tako mora da bude... Ali ne mora.

2. Nisko samopoštovanje i sopstveno nerazumevanje svojih vrednosti. Nesposobnost da odlučite šta je za vas dobro i kako da se ponašate. Očekujete od partnera da vas učini srećnom.

3. Nikad sebi nije priznala da je muž vara. Stalno živi u iluzijama, oseća bol ali ne dozvoljava da ta bol ispliva na površinu.

A zašto muškarac ne napušta ženu iako je godinama vara, ili čak ako ima stalnu ljubavnicu?

1. Njemu je to zgodna situacija: sa suprugom ima uredan život, harmoniju, dok sa ljubavnicom ima osećaj avanture i poleta. On dobija sve što želi.

2. Njegov bolesni ponos: laska mu da ga želi nekoliko žena istovremeno. To za njega znači da je on vredan te ljubavi i da je itekako zaslužuje.

3. Nije mu finansijski isplativo da se razvede: to bi značilo da mora da podeli imovinu. A onda bi morao opet da se ženi tom ljubavnicom, pa opet da bude na istom...

#Ljubav

'