Brzo se pravi, a preukusno je!
Sastojci
10 jaja, 10 kašika šećera, 9 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 1 litar mleka, 3 pudinga od vanile, 1 margarin, 4-5 pomorandži (može bilo koje voće), šaka seckanih oraha (ne mora), šaka suvog grožđa (ne mora), 2 šlaga
Način pripreme
Napraviti patišpanj: umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika šećera, dodati šne od 10 belanaca i prašak za pecivo. Ispeći. Ispečeno iseći na kocke.
Fil: u litar mleka skuvati tri pudinga od vanile. Zasladiti po želji.
Kada se ohladi, pomešati sa penasto umućenim margarinom. U jednoj posudi izmešati isečeni patišpanj, fil i isečene pomorandže. Dok sečete sve to, raditi iznad posude da bi tečnost ostala u torti. Dobro izmešano staviti u kalup i ostaviti u frižideru. Kad se stvrdne, izvaditi na tacnu i preko torte staviti dva šlaga.
Ako tortu pravite od manje sočnog voća, obavezno dodati neki sok po potrebi da torta ne bi bila suva.
Vreme pripreme: 35 minuta
#Recept