AKTUELNO

Stilizovanje kose zahteva vreme koje neretko nemamo. Srećom, postoje sjajne i praktične frizure koje su vrlo brze za kreiranje, a istovremeno šarmantne i atraktivne.

Možemo da se složimo da je kosa jedan od najdražih ukrasa na telu i da uvek želimo da izgleda uredno i postojano.

Punđa je frizura koja se vrlo često može videti, što u dnevnim, što u večernjim kombinacijama, a razlog tome leži u činjenici da se radi o jednostavnom, brzom i efektnom načinu stilizovanja kose.

Prvi korak ka savršenoj punđi je definisati u kojem stilskom smeru želite krenuti. Ako se radi o popularnoj messy varijanti, valja imati na umu kako je najbolji trik najpre napraviti rep a ostatak kose lagano natapirati.

Na ovaj način delu kose koji formira punđu podarićete teksturu te s njime lakše i lagodnije manipulisati. Takođe, ako ste osetljivi na sitne nepravilnosti, messy varijanta možda i nije najbolji izbor za vas jer su te iste nepravilnosti u ovom stilu friziranja i više nego poželjne.

Ako ipak više volite urednu i pravilno stilizovanu punđu, uglađene varijante odlične su za svečane i posebne prilike, ali i one dnevne, pa se svakako radi o multifunkcionalnoj frizuri koju jednostavno obožavamo.

Prilikom stilizovanja ovakve punđe važno je imati ključne proizvode u vidu gela ili voska za kosu koji će začešljati sve vlasi i pobrinuti se da tamo i ostanu.

Na kraju, kako biste bili sigurni da će punđa ostati fiksirana i na mestu, možete po želji kosu još malo poprskati lakom te tako biti sigurni u njenu postojanost.

Što se tiče visoke ili niske punđe, vrede apsolutno ista pravila, stoga predlažemo da ako već niste, ovu frizuru uvrstite među svoje omiljene i uživate u svim njenim pogodnostima.

#Frizura

'