AKTUELNO

Frizura koja ne izlazi iz mode...

Možemo se složiti da je kosa jedan od najdražih ukrasa na telu te uvek želimo da izgleda uredno i postojano, ali ipak njeno stilizovanje katkad zahteva vreme koje neretko nemamo. Srećom, postoje sjajne i praktične frizure koje su vrlo brze za kreiranje, a istovremeno iznimno šarmantne i atraktivne.

Punđa je frizura koja se vrlo često može videti, što u dnevnim, što u večernjim kombinacijama, a razlog tome leži u činjenici kako se radi o iznimno jednostavnom, brzom i efektnom načinu stilizovanja kose. Jedan od glavnih razloga zašto volimo ovu frizuru, osim njene praktičnosti je i činjenica kako određenu modnu kombinaciju može odvesti u potpuno drugom modnom smeru te joj podariti zanimljiv stilski prizvuk. Kako bi punđa baš uvek bila savršena, postoji nekoliko ključnih trikova koje morate znati kako se ne biste našli u neugodnoj situaciji koja može rezultirati neatraktivnim izgledom.

View this post on Instagram

All eyez on me 🚨

A post shared by JESSICA GOICOECHEA (@goicoechea22) on

Naime, prvi korak ka savršenoj punđi je definisati u kojem stilskom smeru želite krenuti. Ako se radi o popularnoj messy varijanti, valja imati na umu kako je najbolji trik najpre napraviti rep te ostatak kose lagano natapirati. Na ovaj način delu kose koji formira punđu podarićete teksturu te s njime lakše i lagodnije manipulisati. Takođe, ako ste osetljivi na sitne nepravilnosti, messy varijanta možda i nije najbolji izbor za vas jer su te iste nepravilnosti u ovom stilu friziranja i više nego poželjne.

Nadalje, volite li više urednu i pravilno stilizovanu punđu, zaglađene varijante odlične su za svečane i posebne prilike, ali i one dnevne, pa se svakako radi o multifunkcionalnoj frizuri koju jednostavno obožavamo.

Prilikom stilizovanja ovakve punđe važno je imati ključne proizvode u vidu gela ili voska za kosu koji će začešljati sve vlasi te se pobrinuti da tamo i ostane. Na kraju, kako biste bili sigurni da će punđa ostati fiksirana i na mestu, možete po želji kosu još malo poprskati lakom te tako biti sigurni u njenu postojanost. Što se tiče visoke ili niske punđe, vrede apsolutno ista pravila, stoga predlažemo da ako već niste, ovu frizuru uvrstite među svoje omiljene i uživate u svim njenim pogodnostima.

#Frizura

'