AKTUELNO

Inenadiće vas informacija da je dezinfekciono sredstvo za ruke spas za neprijatan miris patika.

Kako je hladno zimsko vreme rasprostranjeno širom naše zemlje , mnogi od nas oblače dodatne slojeve odeće, uključujući debele čarape, čak i deblje vodootporne čizme. Međutim, iako su vam stopala zagrejana dok ste napolju na hladnoći, dosadan sporedni efekat je da mogu postati previše topla nakon nekog provedenog vremena u zatvorenom, ostavljajući stopala oznojenim, smrdljivim i potpuno neugodnim.

Otkrili smo jednostavan trik za osvežavanje vaših cipela kada počnu mirisati bezveze. Tajni sastojak: dezinfekciono sredstvo za ruke. Kada cipele počnu da mirišu loše, izvucite đonove, razmažite dezinfekciono sredstvo za ruke na unutrašnjem dnu, i ostavite ih da se osuše preko noći. Ujutru će bolje mirisati.

Možda zvuči čudno - dezinfekciono sredstvo za ruke je ipak namenjeno vašim rukama - ali kada razmislite o tome, trik ima potpuni smisao. Neugodan miris koji se razvija u znojavim cipelama zaista ukazuje na bakterije koje žive u vašim čarapama, cipelama i stopalima, rekao je Luke Lombardo, RRCA sertifikovani trener trčanja i Ironman triatlonac. "Ne samo da je važno da se otarasite tog gadnog mirisa koji je na vašim cipelama, već je takođe imperativ da ubijete dosadne bakterije koje žive u vašim cipelama."

Pranje cipela sa sapunom i vodom uvek će biti najbolji način da ih očistite. Centri za kontrolu i prevenciju bolesti preporučuju korišćenje dezinfekcionog sredstva za ruke na bazi alkohola u kom ima najmanje 60% alkohola, jer su istraživanja pokazala da su sredstva za čišćenje koja sadrže između 60 i 95% alkohola efikasnija u ubijanju mikroba. I dok su sredstva za dezinfekciju ruku na bazi alkohola prilično dobra u uklanjanju velike većine mikroba na datoj površini, neće izbrisati sve vrste mikroba. Da biste osigurali što je više moguće dezinfekciju cipela, važno je koristiti dovoljno sredstva za dezinfekciju ruku i pustiti da se potpuno osuši, umesto da je brišete.

Neki komentatori preporučuju i druga dezinfekciona sredstva kao što su Lizol ili 70% -ni izopropilni sprej za dezodorizaciju cipela, ali šta god da pokušate, pazite da se proizvod potpuno osuši pre nošenja.

#Kuća

'