Pijace su pune svežih tikvica koje možete pripremati na različite načine.
Potrebno je: 1 kg tikvica. Fil: manja glavica crnog luka, 2 manje šargarepe, 400 g mlevenog junećeg mesa od buta, 2 čena belog luka, biljni začin, biber, ulje. Preliv: 2 jajeta, malo mleka, biljni začin, 4 kašike kisele pavlake
Priprema:
Propržite na ulju iseckani crni luk i šargarepu, a kada malo omeškaju dodajte mleveno meso, beli luk, biljni začin i biber po ukusu i pržite još desetak minuta. Oprane tikvice isecite na kolutove i premažite ih biljnim začinom.
Polovinu tikvica poređajte u podmazanu posudu za pečenje, preko ređajte fil od mlevenog mesa a zatim i ostatak tikvica. Poklopite posudu i pecite musaku u rerni otprilike 40 minuta. Zatim prelijte preko smesu od jaja, mleka, kisele pavlake i biljnog začina i vratite u rernu još dvadesetak minuta da se zapeče na 150 stepeni, bez poklopca.
#Hrana
#Tikvice