AKTUELNO

Poznato je koliko su crni i beli luk značajni u ishrani, ali mnogi ljudi izbegavaju da jedu ovo povrće zbog jakog i neprijatnog mirisa. Ipak, tokom predstojećih praznika slobodno uživajte u mladom luku, a evo i nekoliko saveta kako da se brzo rešite lošeg zadaha posle njegovog konzumiranja.

U osvežavanju daha pomažu jabuka, koja se preporučuje posle jela, jabukovo sirće (razmutite 1-2 kašičice sirćeta u malo vode i popijte) i menta koju treba žvakati u svežem stanju. Jedna studija je pokazala da sastav sirove ili pečene jabuke, zelene salate ili mente može da osveži dah nakon što pojedemo beli ili crni luk.

Odlično sredstvo za neutralizaciju neprijatnog zadaha je i peršun, a jedino što treba da uradite jeste da sažvaćete nekoliko listića. Loš zadah efikasno eliminišu rotkvice, jaka limunada bez šećera i zeleni čaj koji je poželjno popiti sa medom. Kod neprijatnog zadaha pomaže i mleko koje bi trebalo piti tokom i posle jela, i to ono punomasno.

#Beli luk

#Crni luk

#Zadah

'