AKTUELNO

Bolja od gibanice!

Sastojci za testo:

2 veća jajeta, 2 dl kisele pavlake, 1 šolja brašna (od 2 dl), 1/3 šolje pšeničnog griza, 1 kašičica senfa, 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 kašičice soli

Sastojci za preliv:

1 jaje, 200 g feta sira, 1 dl kisele vode

Priprema:

Prvo uključite rernu na 200 stepeni. Modlu prečnika oko 27 cm obložite papirom za pečenje.

Za testo umutite sve navedene sastojke i sipajte u modlu. Pecite desetak minuta, u zagrejanoj rerni.

Za preliv umutite jaje, sir i gaziranu vodu.

Izvadite modlu iz rerne, testo izbockajte viljuškom, prelijte prethodno umućenom smesom i pecite još 15-tak minuta.

Ukus ovako pripremljene pite je drugačiji nego kada se svi sastojci odmah sjedine. Ne zaboravite da oblik i izgled daju ukus hrani. U testo i/ili fil možete dodati začine po izboru.

#Recept

'