Bolja od gibanice!
Sastojci za testo:
2 veća jajeta, 2 dl kisele pavlake, 1 šolja brašna (od 2 dl), 1/3 šolje pšeničnog griza, 1 kašičica senfa, 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 kašičice soli
Sastojci za preliv:
1 jaje, 200 g feta sira, 1 dl kisele vode
Priprema:
Prvo uključite rernu na 200 stepeni. Modlu prečnika oko 27 cm obložite papirom za pečenje.
Za testo umutite sve navedene sastojke i sipajte u modlu. Pecite desetak minuta, u zagrejanoj rerni.
Za preliv umutite jaje, sir i gaziranu vodu.
Izvadite modlu iz rerne, testo izbockajte viljuškom, prelijte prethodno umućenom smesom i pecite još 15-tak minuta.
Ukus ovako pripremljene pite je drugačiji nego kada se svi sastojci odmah sjedine. Ne zaboravite da oblik i izgled daju ukus hrani. U testo i/ili fil možete dodati začine po izboru.
#Recept