AKTUELNO

Lagana, kremasta torta u obliku zvezde ima izuzetan ukus zahvaljujući kokosovom mleku uz kombinaciju vrhunskih sastojaka...

Sastojci (za 12 parčića):

3 gotove kore za tortu 2/3 kesice želatina, 150 g maskarponea (ili mladog neslanog sira), 5 kašika šećera u prahu, 6 kašika kokosovog mleka (iz konzerve), kašika limunovog soka, 1/2 kašičice rendane kore limuna, 5 dl slatke pavlake, 150 g kokosovog brašna, 250 g čokoladnog krema, kesica učvršćivača šlaga

Priprema:

Kore isecite u obliku zvezda. Razmekšajte želatin. Izmešajte maskarpone, 4 kašike šećera u prahu, kokosovo mleko, koru i sok od limuna. Rastopite želatin i pomešajte s tri kašike krema. Dodajte sve to u preostali krem, promešajte i ostavite da se hladi.

Čvrsto umutite polovinu pavlake sa 100 g kokosovog brašna i dodajte u želirani krem. Prvu zvezdu stavite na tacnu za tortu. Zagrejte 150 g čokoladnog krema, pa na zvezdu izručite polovinu, a zatim trećinu krema sa sirom.

Stavite odozgo drugu zvezdu, premažite je preostalim kremom i prelijte preostalim kremom od sira. Preklopite trećom zvezdom. Ostavite na hladnom oko dva sata. Čvrsto ulupajte preostalu pavlaku, šećer u prahu i učvršćivač, pa premažite tortu. Preostalo kokosovo brašno malo propržite i njime pospite tortu.

Ukrasite kremom od čokolade.

#Kokos

#Sir

#Torta

'