AKTUELNO

Nedavno sprovedena studija otkriva da postoji čvrsta veza između količine kafe koju žena unosi u sebe i veličine njenih grudi.

Do tog zaključka su naučnici iz Švedske došli potpuno slučajno, dok su u stvari radili istraživanje vezano za kancer.

Rezultati ove studije objavljeni su u "Britanskom žurnalu o kanceru", a kažu da je 50 odsto žena podložno smanjenu grudi usled konzumiranja kofeina, a naročito su ugrožene žene sa velikim grudima.

Foto: Pixabay.com

Naučnici su pratili 300 žena i njihov dnevni unos kofeina, a svakodnevno su im merili obim grudi. Ispostavilo se da konzumiranje kofeina zaista utiče na obim grudi, naravno, ne u tolikoj meri da ćete se jednog jutra probuditi i shvatiti da vam treba grudnjak za broj manji, ali dovoljno da razlika bude primetna.

- Grudi će se smanjiti, ali neće u potpunosti nestati - uverava Helena Jernstroem, eksperimentalni onkolog iz Švedske. To, ipak, ne znači da treba da se u potpunosti odreknete kofeina, jer određene, male količine, pomažu u smanjivanju rizika od raka.

Foto: Pixabay.com

Rizik od smanjenja grudi, s druge strane, izazvan je povezanošću rada estrogena i kofeina, zbog čega je i logično da su žene sa većim grudima, koje samim tim imaju i veće mlečne žlezde i više estrogena, ugroženije.

Istraživanja su takođe pokazala da je najbolji prirodni način rasta grudi šejk od papaje i mleka koji se pije svaki dan. Hranljivi sastojci i vitamini koji su pronađeni u ova dva sastojka, ukoliko se svakodnevno unose u organizam, čine da prosto "bujate". Možete da probate i da jedete svežu papaju.

#Kafa

#grudi

#Žena

'