Brza i jednostavna priprema.
Najukusnija prolećna poslastica koja će oduševiti sve ukućane, a i gosti će tražiti recept.
Sastojci:
500 grama jagoda, 400 grama piškota, 200 ml mleka, 1 vanilin šećer
Za fil:
200 ml slatke pavlake, 600 ml gustog jogurta, 150 grama maskarpone sira, 2 vanilin šećera, 150 grama šećera u prahu, 2 kesice želatina, 10 kašika vode
Priprema:
* Stavite želatin u posudu, pomešajte je s vodom i pustite da nabubri.
* Slatku pavlaku umutite u šlag, umešajte šećer u prahu, vanilin šećer, jogurt i sir, pa sve dobro izmešajte.
* Zagrejte nabubren želatin dok se ne otopi pa polako umutite u pripremljenu smesu.
* Izvadite piškote pa jedan kraj iseckajte na visinu kalupa u koji ćete slagati tortu.
* S jedne strane ih umočite u mleko koje ste pomešali s vanilinim šećerom pa ih složite jednu do druge u kalup za tortu.
* Poređajte piškote i na dno kalupa.
* Polovinu kreme nanesite na piškote, dodajte red na kriške naseckanih jagoda pa po jagodama složite red piškota namočenih u mleko.
* Preko piškota rasporedite preostalu smesu pa stavite tortu u frižider da se dobro ohladi (najmanje 6 sati, najbolje preko noći).
* Ukrasite površinu torte celim ili po pola iseckanim jagodama.