Ukoliko želite da izgubite masne naslage, konzumiranje ovsenih pahuljica je dobra navika koju je lako usvojiti.
Osim što je ukus ovsenih kaša fantastičan, ovsene pahuljice podstiču varenje, održavaju nivo šećera u krvi, smanjuju apetit i pržaju energiju.
Ako jedete ovsene pahuljice za doručak, imaćete manju želju za dodatnim grickanjem tokom dana i ubrzo ćete uspeti da kontrolišete apetit i povratite željenu kilažu.
Tokom procesa mršavljenja najbolje je koristiti klasične ovsene pahuljice koje ćete sami mešati sa mlekom, sokovima ili sezonskim voćem i povrćem, bez veštačkih dodataka i šećera. Kupovne instant kaše i nisu baš dopar izbor tokom dijete, jer se u njima često kriju određeni šećeri, dodaci i ekstrati.
Sastojci: 1 šolja ovsenih pahuljica 2 šolje bademovog mleka 1 jabuka (isečena na tanke kriške) 2 kašičice cimeta 2 kašičice javorovog sirupa 1 šolja nezaslađene pasirane jabuke
Priprema:
U šerpi srednje veličine pomešajte bademovo mleko, ovsene pahuljice, cimet i javorov sirup. Izmešajte sastojke i stavite na blagu vatru, a kad mleko počne da ključa, sklonite sa vatre i dodajte pasiranu jabuku. U dobijenu smesu dodajte jabuke, pomešajte i ostavite da odstoji 15 do 20 minuta. Prijatno!