AKTUELNO

Jeste li se nekada zapitali kako način na koji pričate sa partnerom utiče na vašu vezu? Ako ste pomislili da to nije bitno, prevarili ste se

Reči koje birate i koristite i te kako utiče na vaš odnos, tvrde naučnici. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Kalifornija, pokazalo je da parovi koji koriste reč "mi" umesto "ja" tokom razgovora, imaju srećnije i dugotrajnije veze.

Naučnici su sproveli analizu 30 studija u kojima je ukupno učestvovalo više od pet hiljada ispitanik. Autori studija ispitivali su ponašanje, njihove ocene o vezi i odnosima u kojima su se nalazili, nivo sreće i fizičko i psihičko zdravlje.

Pokazalo se i da parovi koji govore "mi razgovaramo" imaju funkcionalnije veze. To je znak da partneri podržavaju jedan drugoga i da planiraju "zajedno". Znak je to i da partneri razmišljaju o svojim izabranicima i zaista dele svoj život s nekim.

- Analizom studija dobili smo širu sliku. Parovi koji su u dobrim odnosima često upotrebljavaju izraz "mi", i generalno su srećniji te lakše rešavaju sukobe - rekao je jedan od autora istraživanja.

Time se pokazalo kako male promene u ponašanju i upotrebe reči "mi" može poboljšati odnos i ojačati vezu između dvoje ljudi.

#Ljubav

#Naučnici

'