Kada ih jednom naprvite, garantujemo da ćete ih spremati stalno
Sastojci:
400 - 500 g brašna
mrvica kvasca (kao kliker)
100 ml toplog mleka
300 g margarina ili maslaca
300 g sitnog sira (najbolje 150 g feta sira i 150 g običnog)
so ako sir nije slan
jaje za premazivanje
Priprema:
U posudu stavite brašno, napravite udubljenje pa tu razmutite kvasac sa mlekom. Dodajte sir i margarin sobne temperature. Izgnječite rukama pa zamesite testo. Odmah razvucite na radnoj površini (pospite brašno) preklopite stranice i ostavite da stoji (poklopljeno) oko 15 minuta.
Ponovite još jednom ovaj postupak. Na kraju razvucite, isecite krajeve pa potom trake i kockice. Možete ih vaditi i čašicom. Napunite ih sirom. Složite na tepsiju obloženu pek papirom ili namazanu margarinom, ostavite da odstoje. Za to vreme uključite rernu na 220 stepeni.
Peku se oko 30 minuta ili dok fino ne porumene.
#Testo
#kuvar