AKTUELNO

Šareni zalogaji koje ćete sigurno obožavati

Tortilja je poznati specijalitet iz meksičke kuhinje i veoma je jednostavna za pripremu.

Sastojci:

6 tortilja (kupovnih)

300 grama sira

1 komad pilećih prsa

1 crvena paprika

1 žuta paprika 1 luk

340 grama konzerviranog slatkog kukuruza

1 kašičica sušene majčine dušice

so, biber, maslinovo ulje

Priprema:

Pileća prsa iseckajte na tanke komadiće prelijte ih s par kašika maslinovog ulja, dodajte majčinu dušicu i dobro izmešajte. Neka meso odstoji dok pripremite ostale sastojke. Očistite luk pa ga naseckajte na listiće. Očistite paprike pa i njih naseckajte na tanke trakice. Sir narendajte, a kukuruz ocedite. Zagrejte tiganj pa na njoj kratko ispržite piletinu (trebaće vam oko 5 minuta ako meso naseckate tanko). Posolite i pobiberite. Izvadite meso pa na istom tiganju oko 7-8 minuta propržite luk i papriku, takođe malo posolite. Po potrebi dodajte malo maslinovog ulja. Potom vratite piletinu, dodajte kukuruz, sve dobro promešajte i nakon jednog minuta ugasite vatru. Poklopite da se nadev ne hladi. Zagrejte drugi širi tiganj, malo ga premažite maslinovim uljem pa stavite da pečete tortilju. Čim se zagreje po njoj rasporedite narendani sir, a po siru par kašika nadeva od piletine i povrća, pa preklopite jedan deo tortilje preko drugog (u oblik polumeseca). Dobro zapecite s obe strane pa izvadite iz tiganja, iseckajte i poslužite uz sos od jogurta ili avokada.

#kuvar

'