AKTUELNO

U poslednje vreme sve je popularniji trend zamrzavanja jajnih ćelija.

Britanski Dejli mejl piše kako je zamrzavanje jajnih ćelija poraslo više od 400 odsto između 2010. i 2016. godine. Iako je prosek godina žena koje se odlučuju na ovo 37, savetuje se da se zamrzavanje jajnih ćelija ipak uradi pre.

Uprkos uvreženom verovanju da su glavni razlog ovome žene koje žele da grade karijere i kasnije rađaju decu, britanski akademik Kajli Boldvin tvrdi da je za ovo krivac muška sebičnost. Problem nastaje kada se dve osobe nađu u kasnijim godinama, nakon tridesete. Potrebno je minimum 3 godine da se par upozna, provede neko vreme zajedno, venča se i na kraju odluče da imaju dete.

Akademik tvrdi da žene s kojima je razgovarala tvrde da današnji muškarci nisu posvećeni očinstvu ili traže mlađe žene kako bi roditeljsku obavezu odložili za kasnije.

Ovome ide u prilog statistika koja govori da su današnji očevi u momentu rođenja prvog deteta u proseku stariji četiri godine nego ranije, a to je obično 33. godina života muškarc

- Sve žene s kojima sam razgovarala su znale da jednog dana žele da postanu majke, ili su bile u dugim vezama koje su se na kraju završile ili nisu uspele da upoznaju muškarca koji je želeo da osnuju porodicu.

Nijedna žena nije želela da zaledi jajnu ćeliju i tako postane majka. Sve su se nadale da će naći partnera i zatrudneti prirodno. Problem je bio manjak muškaraca koji su želeli da postanu očevi - tvrdi akademik. Idealno vreme za jednu ženu da postane majka su kasne dvadesete i početak tridesetih.

#Trudnoća

#Žena

'