AKTUELNO

Problem sa začećem nažalost muči sve veći broj žena.

U svetu je mnogo više slučajnih trudnoća nego onih planiranih, ali ne treba potcenjivati žene koje imaju problema sa začećem i koje veoma žele da imaju dete.

Upravo zbog toga treba biti pažljiv i obraćati dosta pažnje na to kako sa njima razgovarate. Neke stvari ove žene mogu da izbace iz takta i da ih povrede.

Opšte je poznato da je period kada žena pokušava da zatrudni dovoljno težak i traumatičan pa obratite pažnju kako ćete i o čemu sa njima razgovarati. Ovo su samo neka od pitanja koja nikako ne smete da postavite tokom razgovora.

Koliko to može da bude teško?

Nikada ne postavljajte ovo pitanje jer je začeće jako težak proces za neke žene. Generalno gledajući, žena mora da ovulira i mnogo stvari mora da se složi u pravom trenutku. Ali, čak ni tada, to ne mora da dovede sigurno do začeća.

Kada ćeš imati decu?

To što neka žena nije trudna ne znači da ona ne pokušava da zatrudni. Nikad ne znate da li ona i njen partner pokušavaju da imaju dete i sa kakvim se problemima suočavaju. Ljudi koji dugo ne mogu da ostanu u drugom stanju su često i emotivno i fizički iscrpljeni pa je ovo poslednje pitanje na svetu koje žele da čuju.

Mrzela sam sebe kad sam bila trudna

Ovo nikako nemojte da kažete ženi koja žudi za detetom, jer to što ćete da pričate kako je to grozno neće njoj olakšati.

Potrudi se da što pre zatrudniš jer nemaš još mnogo vremena

Zamislite da se svi vi nalazite u ovakvoj situaciji i bezuspešno pokušavate da zatrudnite. Ovakve reči nikako ne biste želeli da čujete.

Nemojte da delite savete o akupunkturi i sličnim stvarima jer su velike šanse da j eona sve to već probala i da se pokazalo kao promašaj. Probajte da budete tu za nju i pokušajte da se stavite u njene cipele kkao biste je što bolje razumeli.

#Porodica

#Trudnoća

#Žena

'