AKTUELNO

Odvojite vreme za sebe.

Želite da pružite svojoj koži lica kraljevski tretman, ali nemate vremena za tretmane po salonima? Zašto onda ne bi probali maske za lice koje možete napraviti sami kod kuće? Odvojite malo vremena za sebe i ujedno ulepšajte izgled svoje kože. Predstavljamo vam nekoliko recepata maski za lice:

MASKA OD KAKAA, AVOKADA I MEDA (ZA SUVU I OSETLJIVU KOŽU)

Izgnječite četvrtinu avokada u maloj posudi, dodajte jednu kašičicu meda i jednu kašičicu kakaa. Nanesite masku na predhodno očišćeno i osušeno lice i pustite da odstoji desetak minuta, a potom isperite mlakom vodom.

MASKA OD KUKURUZNOG BRAŠNA, MEDA I KAMILICE (ZA PROBLEMATIČNU KOŽU)

Stavite dve kesice čaja kamilice u šolju vruće vode i sačekajte da se potpuno ohladi. U činijici pomešajte jednu kašičicu kukuruznog brašna i jednu kašičicu meda, dobro promešajte, a onda dodajte onoliko čaja kamilice koliko procenite da je dovoljno da bi maska mogla da se razmazuje. Nanesite tanak sloj na lice i pustite da odstoji dvadeset minuta.

Foto: Pixabay.com

TROPSKA MASKA (ZA SUVU I OSETLJIVU KOŽU)

U posudi izgnječite pola banane, dodajte jednu kašičicu soka pomorandže i jednu kašičicu meda. Nanestite masku na lice i pustite da odstoji petnaest minuta.

MASKA OD ASPIRINA (ZA PROBLEMATIČNU KOŽU I KOŽU SKLONU AKNAMA)

Dobro izgnječite jednu tabletu aspirina, dodajte tri kašičice limunovog soka i dobro izmešajte. U posebnoj posudi u litar vode stavite jednu kašičicu sode bikarbone.Stavite masku na lice i ostavite da deluje deset minuta, a potom isperite lice rastvorom sode bikarbone.

#Lepota

#Maska za lice

'