AKTUELNO

Predugo nam se servira priča da muškarce najviše privlače žene sa figurom peščanog sata jer su one plodnije.

Naučnici su sada potvrdili da to zapravo nije tačno i da krupnije žene i žene sa figurom peščanog sata ne rađaju nužno i najzdraviju decu.

Ovakvu figuru promovišu zvezde poput Kim Kardašijan. Njen uzak struk i široki kukovi privlače pažnju muškaraca jer su indikator mladosti. Zvezde sve od Merlin Monro, preko Kim Kardašijan do Bijonse predstavljaju ideju da su žene sa figurom peščanog sata najprivlačnije. Muškarce najviše privlači ovaj deo tela jer potencijalno ima najveće šanse da sa takvom ženom začne bebu.

Muškarci koji imaju decu sa ženom koja ima obline imaće koristi od bioloških predispozicija i prednosti u odnosu na rivale koji su sa ženama koje nemaju obline.

Foto: Pixabay.com

Antropolozi doktor Vilijam Lasek i doktor Stiven Gaulin, pitali su se da li je to zaista tako. Došli su do saznanja da žene sa oblinama imaju veće poteškoće da ostanu u drugom stanju nego one koje su drugačije građene. Žene su najplodnije u srednjim i kasnim dvadesetim godinama života. Mlađe žene, koje su u kasnim tinejdžerskim godinama imaju najveće šanse da imaju figuru peščanog sata.

U zemljama u kojima je glad veća, muškarci biraju žene koje imaju povećam Indeks telesne mase. To je razlika između nerazvijenih i razvijenih zemalja, jer na zapadu više vole mršavije žene.

Ideali kada je u pitanju izgled žena menjali su se s vremena na vreme. Nakon Drugog svetskog rata, figura peščanog sata sa velikim grudima, uskim strukom i širokim kukovima bila je najpoželjnija.

Danas se lepim smatra idealan oblik tela koji je zdravo mršavi, tonirano telo, mršave noge i velike grudi i zadnjica.

#Lepota

#Telo

#Žena

'