AKTUELNO

Oženjeni muškarci i roditelji nemaju prednost u odnosu na samce.

Nisu svi muškarci koji se nisu oženili i koji nemaju decu neostvareni i usamljeni. Nauka je dokazala da je upravo suprotno.

Uprkos tome što se smatra da brak i roditeljstvo pozitivno utiču na muškarce, nedavne studije su dokazale da biti singl u njihovom slučaju je samo uspeh. Evo zbog čega je to tako.

Mogu da zarađuju manje

Muškarci koji su roditelji jednog ili više dece imaju pritisak da zarade iz meseca u mesec sve više novca, jer su potrebe porodičnog života velike. Ako su u braku, onda su uglavnom oni glavni finansijeri i to uslovljava činjenicu da moraju da obezbede konstantan priliv novca, čak 20 odsto više od samaca na mesečnom nivou. Samim tim, oni više trpe na poslu, imaju duže radno vreme i nemaju luksuz suprotstavljanja.

Imaju više prijatelja

Možda ne zarađuju mnogo, ali singl muškarci se zato mnogo druže. Oni znaju kako najbolje da utroše svoje slobodno vreme. Imaju više bliskih prijatelja od prosečnog oženjenog muškarca. Studije pokazuju da je to veliki benefit, pošto ljudi koji se druže žive znatno duže od usamljanih osoba. Nasuprot njima, čak 1 od 8 muškaraca koji su u braku je izjavilo da nemaju nijednog prijatelja.

Lakše podnose osudu i kajanje

Zauzeti muškarci su sputani društvenim normama. Nauka pokazuje da slobodni muškarci mogu lakše da se upuste u ljubavnu avanturu, pa čak i da prevare, jer su već navikli da budu osuđivani i da osećaju kajanje. To su prošli kada se nisu oženili i kada su odlučili da nemaju dece, te im takva osećanja nisu nepoznata.

Ipak...

Neoženjeni muškarci mnogo lakše počine kriminalnu radnju od oženjenih, jer nemaju osećaj odgovornosti za potomstvo, te lakše stupaju u opasne vode. Čak se tvrdi da je među ljudima koji su spremni da izvrše teroristički napad veliki broj samaca.

#Ljubav

#Muškarac

#Seks

#Veza

'