AKTUELNO

Svaka žena ima celulit? Ne možemo da se složimo sa time.

Iako nam je lakše da verujemo da su sve žene pomalo nesavršene i da se sve bore sa istim problemima, činjenica je da ima onih koje imaju manje, ako ne i nimalo celulita jer znaju kako da ga izbegnu.

Celulit pogađa 90 odsto ženske populacije, a efekat narandžin ekore može da se i te kako izbegne. Ekspert Selija Monto otkriva koje to svakodnevne navike mogu da pogoršaju ovaj problem. Stručnjaci su ukazali da prekrštanje nogu dovodi do pojave celulita.

- Najviše celulita nastaje zbog zadržavanja vode u telu. Ali, sedenje prekrštenih nogu je takođe krivo jer smanjuje cirkulaciju krvi i limfne tečnosti oko naših nogu, rekla je ona.

Problem je još gori ako ste fan uskih pantalona i suknji. Ovakva odeća smanjuje cirkulaciju u nogama pa se rizik od celulita povećava. Prekrštanje nogu ili sedenje sa podvijenim nogama u takozvani turski sed pospešuje nastanak celulita.

Foto: Pixabay.com

- To dovodi do povećanja vidljivosti celulita na nogama, njegovo širenje po površini i izaziva probleme i kasnije u životu. Kada prekrstite noge, vi povećavate pritisak na vaše ligamente i krvne sudove, a posledica toga je slabiji protok krvi, objasnila je Selija.

Prirodno rešenje je izbegavanje uske odeće i dobra hidratacija. Selija preporučuje i hodanje bar 30 minuta dnevno i izbegavanje slane hrane kako bi se sprečilo zadržavanje vode.

#Celulit

#Lepota

#sedenje

#Žena

'