AKTUELNO

Da li ćete se više ugojiti ukoliko pijete belo ili crno vino? Jedna fitnes instruktorka dala je odgovor na ovo pitanje!

Bilo da ste vinopija ili ne, bez čaše kuvanog vina teško da možete da zamislite zimu. Uzimajući u obzir da je kuvano vino još malo (čitajte mnogo) kaloričnije od običnog vina, kao enciklopedija kalorijske vrednosti vina nam je poslužila jedna slika s Instagrama.

Upoređujući klasično vino koje nije kuvano, "Pinot Noir" i "Chardonnay",fitnes instruktorka Maria Brilaki je slikovito prikazala da 0,2 dl crnog vina ima sličnu kalorijsku vrednost kao belo vino. Ako se dodaje ista količina šećera u belo i u crno vino, kalorije su i dalje iste!

Uživanje u vinu je dobro i za dušu, ali je i antioksidans. Vino sadrži resveratrole, sastojke koji su dobri za srce, a ono takođe može da pomogne da se relaksirarte i kontrolišete stres.

Ipak, umerenost je bitna. Vino u blagoj meri pojačava apetit (realno, kao i svaki drugi alkohol), zbog čega ćete možda pojesti i više nego što biste pojeli ukoliko izbegavate alkohol. I samo da ponovimo zlatno pravilo - čaša vina na dan za žene je idealna. Zato koje god vino pijete, belo ili crno, pijte odgovorno!

#Kalorije

'