AKTUELNO

Ukus je neponovljiv.

Sjajan recept i jedan dobar predlog za ručak. Pileće šnicle punjene sirom, belim lukom i kulenom uvijene u suvu slaninicu daju ovom mesu poseban ukusu koji osvaja na prvi zalogaj.

Potrebno je:

1 par pilećih grudi

200-250 gr. suve slanine

100- 150 gr kulena

150 gr. sira feta

začin, so biber

beli luk

kari

Priprema:

Meso iseći na tanke šnicle i izlupati, dodati začina, soli, bibera, karija pa sve dobro izmešati. Izdrobiti sir, dodati izdrobljen beli luk i isitnjen kulen pa sve dobro izmešati. Na sto stavite listove slanine, preko nje jedno parče izlupanog mesa. Na meso razmažite sir u malo debljem sloju..

Savite stranice mesa i uvite zajedno sa slaninom čineći finu rolnicu. Ređati u pleh u koji obavezno treba da stavite foliju. Možete dodati krompir da se peče kao prilog. Uključite rernu na 200 stepeni C pa pecite oko 40 min, da lepo požuti.

#kuvar

'