Ukus je neponovljiv.
Sjajan recept i jedan dobar predlog za ručak. Pileće šnicle punjene sirom, belim lukom i kulenom uvijene u suvu slaninicu daju ovom mesu poseban ukusu koji osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
1 par pilećih grudi
200-250 gr. suve slanine
100- 150 gr kulena
150 gr. sira feta
začin, so biber
beli luk
kari
Priprema:
Meso iseći na tanke šnicle i izlupati, dodati začina, soli, bibera, karija pa sve dobro izmešati. Izdrobiti sir, dodati izdrobljen beli luk i isitnjen kulen pa sve dobro izmešati. Na sto stavite listove slanine, preko nje jedno parče izlupanog mesa. Na meso razmažite sir u malo debljem sloju..
Savite stranice mesa i uvite zajedno sa slaninom čineći finu rolnicu. Ređati u pleh u koji obavezno treba da stavite foliju. Možete dodati krompir da se peče kao prilog. Uključite rernu na 200 stepeni C pa pecite oko 40 min, da lepo požuti.
#kuvar