AKTUELNO

Turistička ponuda naše zemlje je sve primećenija u svetu, a sada je i zvanično prva na listi destinacija za sledeću godinu.

U Denveru se 18. novembra održao panel najboljih pet turističkih blogera u svetu i oni su izglasali Srbiju za turističku top destinaciju za 2019. godinu. Nagrada je objavljena na sajtu TravelLemming.com, koji se bavi manje poznatim i još neistraženim destinacijama širom sveta.

Destinacije koje su ušle u konkurs za turističku top destinaciju su formirane u kooperaciji pet najboljih svetkih turističkih blogera i više od 1,75 miliona ljudi sa društvenih mreža, koji su se aktivirali kako bi podržali panel.

Sajt TravelLemming.com je takođe objavio konkurs za pobedničku destinaciju njihovih "čitalaca".

Kao objašnjenje zašto je Srbija pobedila na konkursu navodi se - U Beogradu možete da iskusite noćni provod u klubovima na reci, možete da vidite neke od najboljih uličnih umetnika u svetu i šarmantni stari grad unutar tvrđave. Mimo glavnog grada, možete videti prelepe mirne reke koje vijugaju kroz bujne zelene doline, opčinjavajuće gradove i sela i mnoštvo istorijskih znamenitosti gde god da se okrenete.

- Ja iskreno mislim da je Srbija i dalje nadolazeća destinacija - kaže Kirsten Rič, jedna od sudija na konkursu i vlasnica Udruženja za samostalna ženska putovanja i njihovog bloga koji je jedan od najposećenijih na svetu.

Na panelu su joj se pridružili i Met Kepnes, najčitaniji autor NewYork Times-a i osnivač sajta NomadicMatt.com; Derek Baron autor i vlasnik sajta WanderingEarl.com, kojji već 20 godina putuje svuda po svetu; Kristin Edis, vlasnica sajta BeMyTravelMuse.com i Ališa Ramos ispred sajta MyLifesaMovie.com.

Oni su najveći svetki turistički blogeri i prati ih ukupno više od 1,75 miliona ljudi.

Sajt TravelLemming.com posvećen je putovanjima na nove i manje istražene destinacije. I samo ime je simbolično - leming je životinja koja se lako upušta u avanturu i sledi svoju grupu sve do smrti. Život leminga motiviše ljubitelje putovanja da razmišljaju izvan popularnih destinacija i da sami biraju svoj put.

Ovaj sajt je pokrenuo Nejt Hejk, koji je avanturista po prirodi i do sada je obišao 43 zemlje.

#Putovanja

#Srbija

#Turizam

'