AKTUELNO

Pronalazite li se u nekoj?

Kako biste se u svojoj koži osećali dobro ona mora biti zdrava i negovana, ali užurbani način života neretko nam ne ostavlja dovoljno vremena kako bi nezi posvetili dovoljno pažnje. Naime, većina žena koristi make up na dnevnoj bazi te bez obzira na to koliko je on lagan, valja ga odstraniti temeljno kako bi se izbegle neugodne nuspojave.

Jedan od najčešćih razloga nastanka mitisra, širenja pora ili naglog pogoršanja generalnog stanja kože je loše odstranjivanje šminke. Kako bi koža disala i imala prostora za regeneraciju potrebno je u potpunosti ukloniti šminku no usprkos tome neretko taj segmenat stavljen je postrani ili sveden na minimum.

Polovično odstranjena šminka može voditi ka upalnim procesima, a jedna od najčešćih grešaka prilikom skidanja je korišćenje vlažnih maramica. Ovaj proizvod dosta odstrani šminku no samo naizgled jer su ostaci ostali u porama koje će se vrlo brzo začepiti. Iako praktične, maramice ne bi trebale biti glavni preparat koji koristite za odstranjivanje te bi njihovo korišćenje trebalo biti svedeno na minimum.

Sledeća vrlo česta greška tiče se intenziteta odstranjivanja šminke. Pod ovim se podrazumeva da licu treba pristupiti nežnim pokretima i zaboraviti na grubo trljanje kako bi se što pre rešili šminke. Grubim pokretima 'trgate' kožu lice te se može pojaviti crvenilo, osipi i slična oštećenja, a možemo se složiti kako je to nešto što definitivno želite izbeći.

Nadalje, peškir koji koristite treba biti odvojen od onog koji koristite za brisanje ruku. Nije tajna kako su upravo ruke plodno tlo za bakterije stoga ih što manje pokušavajte preneti na lice, odnosno vodite računa o tome da koristite dva zasebna peškira koja redovno menjate. Skidanje šminke je jednostavan proces, ali mu valja pristupiti ozbiljno jer samo tako vaša koža će biti pedantna, zdrava i sjajna.

#šminka

'