AKTUELNO

Kozmetičarka, Nikola Džoš, koja vodi računa o koži Kejt Mos i Megan Markl, otkriva koje to greške žene često prave nakon 40-te godine zbog kojih rezultati izostaju

Koža sa godinama gubi elastičnost, prirodni sjaj, a pojavljuju se i bore, ali to ne znači da zrela koža ne zaslužuje negu. Nikola Džos, otkriva šta je to neophodno uvesti u rutinu nege kako bi koža zablistala punim sjajem.

Osim gena, pravilna nega kože je od velike pomoći. Na putu do savršenog tena je neophodno imati ustaljenju rutinu.

- Prva i najveća greška koju pravimo je što često kožu lišavamo prirodnih ulja agresivnim pilinzima i tonicima za čišćenje, pa se ona zbog toga ustvari samo još više masti i tako ulazite u začarani krug - kaže ona.

Dakle, čak i ako imate masnu kožu, na lice pred spavanje nanesite neko prirodno ulje kako biste uspostavili ravnotežu.

Sledeća greška, napominje Džos, jeste izbegavanje proizvoda za zaštitu od sunca. Iako se mnogi od nas njima mažu samo kada su na moru, od UVA i UVB zračenja koža brže stari, a postoji i rizik od nastanka melanoma. Kreme sa zaštitinim faktorom su neophodne tokom cele godine.

Osim toga, koža zahteva svakodnevno temeljno čišćenje blagim čistilicama koje je neće iritirati niti je isušiti.

- Još jedna važna stvar jeste masaža. Kao što vežbamo mišiće tela, potrebno je vežbati i one facijalne. Najbolje bi bilo da još u dvadesetima kada počnete da mažete kreme i serume, uvrstite masažu lica u svoju svakodnevnu rutinu, i to ne samo za oslobađanje od stresa, već i za održavanje elastičnosti i napetosti kože - objasnila je Džos.

U četrdesetima koža gubi na mišićnom volumenu i to, nažalost, ne možemo da sprečimo. Ali da situacija ne bi bila samo još gora za 10 godina, masaža je obavezna.

- Osim nje u rutinu uvedite serume i kreme na bazi peptida i antioksidansa kako biste učvrstili kožu - kaže ona.

- Pazite da vaša rutina nege kože ne uključuje samo brigu o spoljašnjem izgledu, već i o kompletnom organizmu. Vodite računa o ishrani, jer ona ima važnu ulogu u održavanju vašeg zdravlja i dobrog izgleda - poručila je ovaj važan savet za kraj.

#Koža

#Lepota

#lice

'