AKTUELNO

Kolike su ti dlačurde! Pa ti si muško! Jao, na šta ti liče noge…. Tako su joj govorile drugarice u svlačionici na fizičkom. Na 40 stepeni je išla u farmerkama i dokolenicama, stalno opterećena da će joj odnekud izviriti neka dlaka. I onda se pojavila dr Danijela Babović!

Kad sam je rodila, bila je baš dlakava bebica. I po leđima, i po nožicama, i po ručicama – svuda dlačice! Majmunče moje lepo, pomislila sam i smeškala se. Bila sam srećna što će imati jaku i dobru kosu, a ovo sa tela će otpasti, tako bar babe kažu.

Ali godine su prolazile, ona je porasla u mnogo lepog i zgodnog devojčurka sa, istina, prelepom kosom. Ali moje majmunče je ostalo majmunče! Noge, ruke, pa i leđa su joj i sa 15 godina ostali maljavi kao da je dečak. Dlake jake, crne, guste… Užas za devojčicu, a pritom toliko nežnu da ne može da istrpi bol od depilacije. Probali smo i toplu i hladnu. Nije ona pekmez, ali same joj suze idu, a koža joj je nežna, pa bi svaki put imala crvenilo kao reakciju na vosak.

Foto: Pixabay.com

A pored toga, efekti depilacije trajali su joj najviše 10 dana! Već posle tog vremena na nogama bi imala crne tačkice.

Devojčica od 15 godina, kao što možete i da pretpostavite, strašno se stidela svojih dlačica. Zezali su je u svlačionici na fizičkom, leti se mučila u farmerkama i soknicama, bila je stalno opterećena da će joj odnekud izviriti neka dlaka.

Laserska epilacija bila bi spas za nju, baš kao što je i meni olakšala život. Ali, kada sam ja to radila pre 10 godina, bogami je ozbiljno bolelo. A i pitala sam se da li bi to uopše smelo da se radi detetu od 15 godina.

I počela sam da se raspitujem, da čitam… U tom istraživanju sam naletela na sajt doktorke Danijele Babović. Tamo sam pročitala da ona ima laser za BEZBOLNU epilaciju. Neki “diolaze”.

Priznajem, nisam verovala da je to tačno, ali sam pozvala ordinaciju. Javila mi se baš doktorka Babović, vlasnica. Objasnila mi je da je epilacija stvarno bezbolna, da dete može da oseti samo vrlo blago peckanje koje sigurno neće da joj smeta i da mogu slobodno da je dovedem. Kaže doktorka, probaćemo, pa ako je boli – ništa. Odustaćemo, a to malo što smo uradili nećemo vam naplatiti.

Brinulo me je i da li je bezbedno po zdravlje da se radi laserska procedura detetu tog uzrasta, pa sam, naravno, i to pitala dr Babović. Rekla je da nema problema jer dete već ima ciklus i da ne treba da brinem. Iako mi je njen glas ulivao apsolutno poverenje jer je racionalna, ne preuveličava, ne hvali se, već normalno priča kao majka sa majkom (ne kao napadni prodavac), ipak sam pozvala i svoju prijateljicu endokrinologa, pa još jednog dermatologa, kao i sve svoje drugarice lekarke da čujem šta one misle. Tek kad su mi rekle da je bezbedno, zakazala sam termin.

Došle smo u ordinaciju Dr Babović, tamo su nas dočekale tri doktorke – dve mlade i lepe, i dr Danijela Babović, isto lepa samo ne tako mlada kao ove dve. Sve tri su bile nežne prema mojoj ćerki, opustile su je, ona se lakše zbližila sa mladim doktorkama, a meni ja sam gledala u dr Babović kao u boga zbog godina iskustva koje ima. Zaista je autoritet i to me je smirilo.

Uglavnom, štaviše oni moju ćerku na sto, staviše sve četiri one naočare na oči kao da su varioci. Naravno, morala sam i ja da uđem unutra, pa su i mene “opremile”.

Moja ćerka se prepala, a sve tri doktorke su je umirivale, tako da bih ja kod njih radi i na psihoterapiju išla. I onda je počelo!

Namazale su joj cele noge I prepone gelom i počele. Očekivala sam plakanje, ali ništa!

“Ej, mama”, pa ovo stvarno ne boli ništa!” – kaže moje dete oduševljeno. Onda je lepo stavila slušalice na uši i slušala rok, pošto je sad u tom fazonu.

Cele noge, prepone, ruke I leđa bili su gotovi za 40 minuta! A ona je uživala!

Posle 10 dana od prvog tretmana otpalo joj je oko 70% dlačica. Išle smo posle 6 nedelja još jednom i sada više i ne rastu. Tek ponegde neka. Moramo još dvaput da se sve zatru i da moje dete bude prava devojka, da uvek može opušteno da nosi šta hoće, da ide na bazen, na plažu… A bože zdravlje, za neku godinu, valjaće joj i za druge stvari.

#Epilacija

#Maljavost

#devojčica

'